Aile hekimlerinin de e-reçete uygulamasına geçişi amacıyla ön çalışmalar sürüyor. Pilot uygulama İzmir’de başlatıldı.

Akşam gazetesinden Doruk Çakar'ın haberine göre, ilaçta sahte reçetenin engellenmesi ve kırtasiye masraflarını azaltarak kaynakların etkin ve verimli kullanılması amaçıyla başlatılan e-reçete uygulamasının kapsamı genişliyor. Bu doğrultuda ekim ayı başı itibariyle işyeri hekimleri ve huzurevleri için e-reçeteye geçiş süreci başlamıştı. Aile hekimlerinin de e-reçete uygulamasına geçişi amacıyla ön çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun sağlık müdürlüklerine gönderdiği yazıda, aile sağlığı merkezlerinin bu sisteme entegrasyonunun sağlanması amacıyla pilot uygulamanın başladığı bildirildi. Bu kapsamda İzmir’deki görev yapan tüm aile hekimlerinin reçetelerini e-reçete olarak hazırlamaları istendi. İzmir’de gerçekleşecek pilot uygulamayla ortaya çıkabilecek olası sorunlar belirlenecek.

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Cengiz Çıkın 06.10.2018 07:21
    Dövizin artması sonucunda fiyatlar da %25-40 arasında arttı. Bu sebeple emekli maaşlarında da rutin zammın dışında iyileştirme yapılması gerekir. Örn. Emeklinin maaşı 1000 TL ise, piyasada en az 750 TL.ye düşmüş oldu.
  • fatma koc 05.10.2018 21:24
    ne kadar emekli maaşı alacagim
  • Uğur 03.10.2018 18:40
    Bir de sistem çalışsa
  • Kum 03.10.2018 18:39
    İyi
  • Bilirkişi 03.10.2018 17:37
    Belki orjinali faydalı olacak diye bir savunma olamaz. Belki eşdeğeri faydali olacak derler!! Bir de eşdeğer kavramı saglık kavramınin da onayladığı şekliyle; Eşdeğer ilaçlar, referans ilaçlarla aynı özelliklere sahip olduğu, dolayısıyla, hasta üzerinde aynı tedaviyi sağladığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanan ve referans ilaçların koruma süreleri bittikten sonra satışa sunulan ürünlerdir. Endişeniz olmasın
Daha fazla yorum görüntüle