İki taraf da kazanacak! İşte dolarsız kira çözümü

Kirada TL’ye dönüş için son 10 güne girilirken mağazalar AVM’lerle ciro üzerinden kira anlaşmaları yapmaya başladı. Sektör temsilcileri “Bu modelle iki taraf da kazanacak” diyor

İki taraf da kazanacak! İşte dolarsız kira çözümü
İki taraf da kazanacak! İşte dolarsız kira çözümü
GİRİŞ 03.10.2018 08:27 GÜNCELLEME 03.10.2018 08:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kiraların tamamen TL'ye dönmesi için son 10 güne girilirken sözleşmelerde ciroya göre kira anlaşmaları yapılmaya başlandı. Kategori Mağazacıları Derneği (KMO) Başkanı aynı zamanda Mediamarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, kiraların maliyetler üzerinde büyük bir yük olduğunu tam da bu süreçte çıkarılan kararnamenin büyük bir rahatlama yarattığını söyledi. 

AVM yöneticileri ile mağazalar arasında ciroya göre kira anlaşmaları yapılmaya başlandığının altını çizen Gökyıldırım, "Bu şekilde sektördeki karmaşa da sona erecek. Perakendeci kazandıkça AVM'ye de kazandıracak. Şu anda en doğru model bu" ifadelerini kullandı.

KUR 10 GÜNE NETLEŞİR
Kiralamalarda hangi kurdan TL'ye dönüleceğine dair ucu açık kalan bir kısım olduğunu onun da önümüzdeki 10 gün içerisinde netleşeceğini dile getiren Gökyıldırım, "Kiralarımızı ciro üzerinden ödemeye başlarsak önümüzdeki dönemlerde ne euroyu, ne enflasyonu ne doları konuşuruz. Bu konu iki tarafı da kazan-kazan anlayışı ile mutlu eder" dedi. Kira ciro oranlarının sektörlere göre yüzde 2 ila 9 arasında değiştiğini dile getiren Gökyıldırım, halihazırda bu modeli uygulayan AVM'ler olduğunu, TL'ye dönüldükten sonra bütün AVM'lerin bu modele dönmeyi tercih edeceğini söyledi.

YATIRIMCI DA SICAK BAKIYOR
TEKNOSA Genel Müdürü Bülent Gürcan ise, ciro üzerinden kira modeline AVM yönetimlerinin de sıcak baktığını ve sözleşmelerin bu şekilde yenilenmeye başladığını söyledi. Özellikle ithal ürünlerde yüzde 40'lık fiyat artışını rafa yansıtmak zorunda kaldıklarını dile getiren Gürcan, "Satışlarda yüzde 15 düşüş var. Buna rağmen özellikle yerli ürünlerde gözle görülür satış artışı var" dedi.

 

 

YORUMLAR 3
  • Isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi anlaşıldı merkelin tayyibe olan yaklaşımı
    Cevapla
  • avm esnafı 5 yıl önce Şikayet Et
    avm ler temlik ile yapıldığı iin bir çok avm kira da tl ye dönmeyeceklerini söylüyorlar büük markalar da sıkıntı ok önemli olan avm içerisinde faaliyet gösteren küçük esnafın durumu
    Cevapla
  • Tuzlalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu da kiralar senelik alınır çeyrek veya tam altın bazında alınır hiç değişmez iki tarafta mağdur olmaz
    Cevapla