Yerli malı logo raflarda

Türkiye'de üretilen mallar için etiketlerin üzerine yerli olduğunu belirtir nitelikteki ayırt edici logo bugünden itibaren kullanılmaya başlanacak.

Yerli malı logo raflarda
Yerli malı logo raflarda
GİRİŞ 03.10.2018 06:12 GÜNCELLEME 03.10.2018 06:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye'de üretilen ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunlu olan logo, tüketiciyi yerli malı tüketmeye teşvik edecek.

Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilecek. Logonun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda yerli üretim logosu kurumsal kimlik kılavuzunda yer alan oranlara uyulacak.

YORUMLAR 8
  • Haccac 5 yıl önce Şikayet Et
    iyide nekadarı yerli %20 yerlilik oranı olan bir üründe yerli malı diye satılacak %100 yerli olan bir üründe bence çok kadük bir uygulama oldu. daha öncede söylediğim gibi ürünlerin üzerine büyük puntolarla (%85 misal yerlilik oranı) ibare olmalı. bunuda tse denetlemeli kullanılan elektrik bile yerlilik oranna etki eder.
    Cevapla
  • Alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu, yerli ÜRÜN etiketi değil yerli ÜRETİM etiketi. Yani Türkiye'de üretilen bütün ürünlere konulabilir. Buna Cocacolada dahil. Bence yanlış uygulama yerli ürün etiketi yerine Türk Malı etiketi olmalıydı.
    Cevapla
  • Yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli üretim ile yerli malı aynı şey değil. Bu uygulama gibi ürünler üzerinde "Yerli Malı" logosu olması daha uygun olur kanaatindeyim.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli malı daha pahali bunlar goz boyamaktan insanlarin duygularini kullanmaktan baska bisey degil
    Cevapla
  • ozcan 5 yıl önce Şikayet Et
    bu uygulamada birilerinin bu kanunu çıkartırken yine beceriksiz oldugunu gösteriyor.. cocacola ve ithal muz yerliüretim logolu olursa vay halimize..
    Cevapla
  • Düzeltici 5 yıl önce Şikayet Et
    İthal muza yazılmaz ama yerli üretilen cocacolaya yerli üretim logosunun koyulmasında herhangi bir hata yok. Bizim bu gün ihtiyacımız olan şey olabildiğince fabrikanın Türkiyemizde açılması ve birşeyler üreterek belirli bir seviyeye gelmemizde bize kabiliyet sağlaması. Önce bilinçli bir tüketici kitlesi daha sonra yerli markadan anlayan bilinç önemli. Bu gün Çin malı dediğin binlerce ürünün marka sahipleri Türk. Senin mantığında bunların hepsi yerli üretim bu nasıl bir anlayıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle