Hamleler sonuç verdi! Türkiye'nin risk puanı düşüyor

Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaşla beraber 574 baz puan seviyelerine çıkan Türkiye'nin Kredi Risk Pirimi (CDS) atılan adımlar sonrası 380 baz puan seviyelerine kadar geriledi.

Hamleler sonuç verdi! Türkiye'nin risk puanı düşüyor
Hamleler sonuç verdi! Türkiye'nin risk puanı düşüyor
GİRİŞ 02.10.2018 11:48 GÜNCELLEME 02.10.2018 12:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kredi Risk Pirimi yani Credit Default Swap'a (CDS) Türkçe olarak "Batık Borçlar İçin Sigorta Primi” veya “Kredi İflas Takası Primi” olarak çevrilebilir. Kısacası ülke CDS’leri ülkenin dış piyasalarda sattığı tahvillerin ve bonoların ana paralarının veya faizlerinin, ülkenin güç duruma düşmesi nedeniyle ödenememesi riskidir.

CDS uluslararası piyasaların ülkeye bakışını anlatır. Yabancı yatırımcının Türkiye’ye karşı tavrını gösteren önemli göstergelerden biri olarak kabul edilir.

 

 

ABD'li ajan Brunson bahanesiyle Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik savaş ve dolar kurundaki ani yükselişle beraber Türkiye'nin CDS'leri riskli olan 500 puan bandına çıkarak 574 seviyelerini görmüştü.

TÜRKİYE CDS'LERDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) ve kamu tasarrufları, Merkez Bankası'nın attığı kararlı adımlar ve BDDK'nın düzenlemeleri sonrası Türkiye'nin CDS'leri 380 seviyelerine kadar indi. Bu düşüşün önümüzdeki günlerde de kademeli olarak sürmesi bekleniyor.

Haber7

YORUMLAR 6
  • BJK 5 yıl önce Şikayet Et
    biz önce kendi içimizde devletimize güvenmeliyiz. Bu habere yapılan bazı yorumlar hiç hoş değil. Ülkemiz adına olumlu olan herşeye sevinmemiz gayet doğal
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    380 az mı?
    Cevapla
  • poyraz 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ALLAH bu ne turşu bu ne lahana kredi derecelendirme yapılarının açıkladığı rakamları önemsemeyen bir ülkeden risk puanı azalmış dendiğinde zil takıp oynayan bir ülkeye mi dönüyoruz
    Cevapla
  • mehet ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM bize yardim et .
    Cevapla
  • AbdullahUyarı 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Rusya, Çin, Kore, Japonya, Mısır, Suud, İran, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetleri de alarak yeni kredi derecelendirme kuruluşu kurulmalıdır. Yoksa bu çakalların manipulasyonlarının önü alınmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle