Kurala uymayan yandı! 1 milyon TL cezası var

Ulusal siber güvenlik faaliyetleri ile siber saldırılara karşı korunma ve caydırıcılığın sağlanmasına yönelik yükümlülükleri yerine getirmeyen veya tedbirleri uygulamayanlara bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak.

Kurala uymayan yandı! 1 milyon TL cezası var
Kurala uymayan yandı! 1 milyon TL cezası var
GİRİŞ 29.09.2018 15:44 GÜNCELLEME 29.09.2018 15:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, işletmecinin Arayan Hat Bilgisi'ne (CLI) ilişkin mevzuat gereği yükümlülüklerini ve numaralandırmaya ilişkin ilgili mevzuatı ihlal etmesi halinde, bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde 3'üne kadar idari para cezası uygulanacak. İhlalin ağır kusur oluşturduğu durumlarda ise işletmecinin yetkilendirmesi feshedilecek.

 

 

Tüketicinin aldatılması veya yanıltılmasının amaçlanması halleri dışında, katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerine ilişkin yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, işletmecinin bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde 1'e kadar idari para cezası kesilecek. İşletmecinin katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerinde, tüketicinin aldatılması veya yanıltılmasının amaçlandığının tespit edilmesi ile tüketici haklarına ilişkin mevzuatı ihlal etmesi durumunda, işletmecinin bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde 3'üne kadar idari para cezası uygulanacak. İhlalin ağır kusur oluşturduğunun tespiti halinde ise işletmecinin yetkilendirmesi iptal edilecek.

Şebeke ve bilgi güvenliği ile siber güvenliğe ilişkin ihlaller başlığı eklenen yönetmelik kapsamında, ulusal siber güvenlik faaliyetleri ile siber saldırılara karşı korunma ve caydırıcılığın sağlanmasına yönelik kurumun görevleri kapsamında belirleyeceği yükümlülükleri yerine getirmeyen veya aldıracağı tedbirleri uygulamayan gerçek kişilerle işletmeciler dışındaki özel hukuk tüzel kişilerine (dernek, vakıf, sendika, şirket) bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

YORUMLAR 4
  • Zeytin Dalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Fahiş zam yapan,Haksız artış yapan fırsatçılar gereken cezayı almalılar.Geç kalınıyor.Her gün yeni zamlar ekleniyor.Sadece açıklama var.İcraat makamları izleme pozisyonunda.REİS bunu duymalı.Sanki birileri seçime olumsuz etki etsin diye bilinçli yapıyor gibi.
    Cevapla
  • ALİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu stokçulara zam yapanlarada uygulayın ey DEVLET.
    Cevapla
  • yurtTAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim yanmış? Ne zaman yanmış? Hepsi hikaye adamlar kredi kartı bilgilerini çalıyor/çaldırtıyor sonrasında ilgili firmadan hırsızlık yapan şahısların bilgilerini talep ettiğinizde "veremeyiz, savcılık onayı lazım" diyorlar. Sistem bu. Bilerek ve isteyerek hırsızlığa çanak tutuluyor bu ülkede...Üstelik çok büyük e-ticaret firmaları...
    Cevapla
  • Ayyıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.. bilgiler çalınıyor insanlar mağdur ediliyor olan masum vatandaşa oluyor..limitleri minimum seviyede tutmal lazım kartların... internet bankacılığı ürkütücü maalesef..bir bakmışsın hesap boşaltılmış ne yetkili ne müracaat edecek yer var..hepsi hikaye.. üzerine bir bardak soğuk su
    Cevapla