Cep telefonu kullananlar dikkat! İndirim geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunca dakikası 90 kuruş olarak ücretlendirilen cep telefonu arama ücreti, 56,7 kuruşa, kısa mesaj ücreti de 90 kuruştan 40,75 kuruşa indirildi.

Cep telefonu kullananlar dikkat! İndirim geldi
Cep telefonu kullananlar dikkat! İndirim geldi
GİRİŞ 29.09.2018 12:22 GÜNCELLEME 29.09.2018 12:22
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Söz konusu uygulama, 1 Ocak 2019 itibarıyla yürürlüğe girecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesini belirledi.

 

 

Buna göre, dakikası 90 kuruş olan cep telefonu arama ücreti, 1 Ocak 2019'dan itibaren 56,7 kuruşa düşürüldü.

Daha önce yine 90 kuruş olarak ücretlendirilen 1 kısa mesajın ücreti ise 40,75 kuruş olarak yeniden belirlendi.

"AÇMA-KAPAMA" ÜCRETİ 25 LİRAYI GEÇMEYECEK

Kurul ayrıca son zamanlarda tüketicilerin yoğun şikayeti nedeniyle "açma kapama" ücretine de sınır getirdi.

Karar gereğince bir takvim yılındaki ilk işlemin ücretsiz olduğu açma kapama için operatörler tarafından mevcut durumda 29,90 lira alınırken, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek yeni uygulamayla bu rakam yüzde 20 düşürüldü.

Uygulama kapsamında, "açma kapama" için işlem başına en çok 25 lira ücret alınacak.

YORUMLAR 20
  • Maharambi 5 yıl önce Şikayet Et
    Telsiz iletisim vergisi kalkmadimi 1.60 tl oduyoruz .bıktık bu vergilerden
    Cevapla
  • abi 5 yıl önce Şikayet Et
    1,89 diye biliyorum
    Cevapla
  • Ahmet ak 5 yıl önce Şikayet Et
    Aç ma kapama ücreti alınamaz diyeceğine 29 tl 25 fazla alınamaz demişler sanki telefonu açınca zannedersiniz seni nerdeysen bulup açıyorda masraf alıyorlar ya utanın utanın inin bu halkın sırtından en sonun da isyan ettireceksiniz bu mert oğlu mert halkı bu nu hakketmiyoruz UYAN EY HALKIM UYAN Reis çare sende
    Cevapla
  • berat 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi ötv tamam kdv devlete gidiyo oda tamam da her yıl bayram öncesi nasıl olduğunu anlamadığım şekilde beni bir servise abone edip bayram harçlığı gibi para alıyolar ya... kanıma dokunuyo bu gsm şirketletinin yaptıkları..
    Cevapla
  • ankaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    çiftlik bankta adamlar kendi rızalarıyla para verdiler dolandırılmış oldular tosun ugandaya kaçtı. bu gsm servisleri isteğimiz ve rızamız dışında ve ayrıca hatırlamadığımız halde gelen mesaja evet demişsiniz diye hiç kullanmadığımız 'goller cepte', 'günlük falınız', 'dövizde bugün' vs bir sürü dandik servise üye yapıp, iptalinde bile para istiyorlar, bir tane devlet kurumuda bu kadar açıktan vatandaşı dolandırmayın demiyor. hanginizin başına gelmedi istemediğiniz bir servise üye olupta hırsla gsm operatörünü aramadınız. faturalı hattımızı kredi kartı gibi kullanıyorlar. tamam kardeşim bunu ödeyim bi daha bana bu mesajı atmayın dediğimizde de bunu garanti edemeyiz diyolar. bu kadar olur.
    Cevapla
  • Beykozlu 5 yıl önce Şikayet Et
    E peki nedir telsiz konusma parasi biz telsizmi kullaniyoruz her ay faturasiz hatlara oduyoruz iptal edin geriye dogru yillardir aldiklarinizida iade edin iyi niyetinizi gorelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle