Fırsatçılar semt pazarına indi!

Vatandaşın cebini hedef alan fırsatçılar, doların arkasına sığındı! Fiyatlar zamlandı. Hastane otoparkındaki fiyatlar bile arttı. Semt pazarında çekilen bir fotoğraf ise skandalı ikiye katladı. Yerli malı domates, TL yerine dolar üzerinden tezgahtaki yerini aldı.

Fırsatçılar semt pazarına indi!
Fırsatçılar semt pazarına indi!
GİRİŞ 29.09.2018 08:22 GÜNCELLEME 29.09.2018 08:56
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Doları bahane edenler, fırsatçılık yaptı. Kurnazlar, fiyatları arttırdı. Takvim ise adeta denetim görevi yaptı. Vatandaşın cebini soyanları, tek tek ortaya çıkardı. Marketten, semt pazarına, otoparktan tuvalete kadar hemen her yerde fırsatçıların izi vardı. Alış fiyatı 2.20 lira olan taze fasulyenin marketteki fiyatı 8.95 liraydı. 4.99 lira olan Algida dondurma da 1 lira zamlandı.

Vatandaşın cebinden adeta parasını çalan kurnazlar bunlarla sınırlı kalmadı. Ucuz diye vatandaşın akın ettiği semt pazarında çekilen bir fotoğraf herkesi şaşırttı. Yerli malı domates dolarla satışa çıkarıldı. Domatesin kilo fiyatı TL yerine "1 Dolar" ibaresiyle tezgahtaki yerini aldı. Vatandaş, "Burası Türkiye. Domatesi dolarla satmak hainliktir" diyerek isyan bayrağını açtı.



 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 76
  • Zabıta 5 yıl önce Şikayet Et
    Yönetmeliğe göre TL yazmak zorunda. Zabıta tutanak tutabilir ceza karşılığı var.
    Cevapla
  • Hal 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu halcilik sistemine devletin el atması lazım, çiftçi tüketici zor durumda, aradaki komisyoncuların keyfi süper ama dinlesen ençok komisyoncular ağlıyor , bu arada herkes paraya secde eder olmuş, Allah sonumuzu hayretsin
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir iki hafta dometes yemese hiç kimse ölmez, ama domatesi 1 dolara satmak isteyenlerin elinde çürür, güzel bir tokat vurulmuş olur, bir daha da böyle bir şeye kalkışırken iyi düşünürler.
    Cevapla
  • mirac ardak 5 yıl önce Şikayet Et
    bu zabiatalar ne ise yariyor
    Cevapla
  • VATANIM 5 yıl önce Şikayet Et
    Haller kaldırılmalı dev sebze marketleri belediyenin değil, mali polislerin nezdinde her gün fiat kontrollü vede pazarcıya bunu bu kadara satacaksın satmazsan tezgahını kafana geçiririm diyeceksin. Daha önce özalın çıkardığı serbest piyasa saçmalığını da kaldıracaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle