Balığa yoğun talep fiyatları arttırdı!

1 Eylül’den itibaren açılan avlanma sezonu ile denize açılan balıkçıların kıyıya getirdiği balıklar Türkiye'ye yetmedi. Et ve tavuk yiyemeyen vatandaşın balığa yönelmesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle özellikle palamut fiyatları 3 katına kadar yükselirken çinekopun kasa fiyatı ise halde 300 TL ile rekor kırdı.

Balığa yoğun talep fiyatları arttırdı!
Balığa yoğun talep fiyatları arttırdı!
GİRİŞ 28.09.2018 17:12 GÜNCELLEME 28.09.2018 17:12
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Karadenizli balıkçılar, dolar endeksi ürünlerin fiyatların yükselmesinden, hava şartlarının olumsuz gitmesinden ve çıkartılan balıkların Türkiye’ye yetmemesinden kaynaklandığını belirtirken, vatandaşlar ise şu an ortalama 15 TL’ye satılan palamut balığının oldukça uygun olduğunu, kırmızı et ve tavuk yerine balık tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Havalar normale dönünce fiyatlar düşecek

 

 

Ordu’da balıkçılık yapan Ferhat Dönek, denizde fırtına olduğunu için az balık çıktığını söyledi. Balık fiyatlarının 2 gündür bu yüzden arttığını belirten Ferhat Dönek, havaların normale dönmesi ile fiyatların yeniden düzene girmesini beklediklerini aktardı.

“Kırmızı et ve tavuk yiyemeyen balığa yöneliyor”

Kerem Süleyman isimli balıkçı, et ve tavuk yiyemeyen vatandaşların balığa yöneldiğini ve bu nedenle balıkların azaldığını belirterek fiyatlarda oynama olduğunu söyledi. Hava şartlarının da fiyatı etkilediğini anlatan Süleyman, müşterilerin oldukça fazla balık talep ettiklerini aktardı.

“Hava şartlarının olumsuz gitmesi ve dolardaki artış fiyatları etkiledi”

Aziz Ceylan isimli balıkçı ise 1 Eylül tarihinden itibaren denizden çıkan balığın az olmadığını, denizlerde yeterli balık olmasına rağmen mazot fiyatlarındaki artış ve dolar endeksi ürünlerden kaynaklı yükselme olduğunu ileri sürdü. Ceylan, “Bu da balık fiyatlarını olumsuz etkiledi.

Aldığımız malzemeler yükseldiği için ister istemez fiyatlar yükseldi. Hava şartlarının kötü gitmesinin de etkisi oldu. 2 gündür etkili bir şekilde sert geçen Karadeniz’de daha yeni yeni balıkçılar açılmaya başladı. Allah’a şükür bugün de umduklarını bularak geri döndüler. Çok fazla bir balık olmasa da yine de tezgahlar boş kalmadı” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 25
  • kZy 5 yıl önce Şikayet Et
    firsati ganimet bileni Allah kahretsin
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Heryer fırsatçı kaynıyor.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde zeki insan sorunu yok dürüst insan sorunu var kendi ülkemde bu kadar üç kâğıtcı insanın olması üzüyor nerde o güzel osmanlı toplumu
    Cevapla
  • Aga 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar artı onun için balık pahalandı...
    Cevapla
  • Çanakkale 1915 5 yıl önce Şikayet Et
    Malesef Türk lirasindaki asiri deger kaybı ve dolardaki devulasyondan sonra herseye yuzde yuz zam geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle