Emeklilikte yaşa takılanlar için önemli açıklama!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, emeklilikte yaşa takılanların durumu ile ilgili, "Şu an itibariyle bize gelen bir şey yoktur. Elimizde bir şey yoktur. Bu meseleyle ilgili çalışılmamız yoktur” dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar için önemli açıklama!
Emeklilikte yaşa takılanlar için önemli açıklama!
GİRİŞ 28.09.2018 14:22 GÜNCELLEME 28.09.2018 14:22
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

TBMM’de açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis Başkanlığına Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun teklifleri verdiklerini söyleyerek, “Türkiye Kalkınma Bankası çok eski tarihlerde kurulmuş, DESİYAP olarak İşçi Yatırım Bankası olarak kurulmuş ve o günden bugüne kadar isim değişiklikleri ve Turizm Bankası ile birleşmek suretiyle bugüne kadar gelmiştir. Günümüz bankacılık sistemine ve kalkınma bankacılığının gerektirdiklerine uygun şekilde bankanın personel rejiminden tutun mevcut statüsünün gelişmesine çok fazla olanak tanımamaktadır. Yeniden yapılandırılması suretiyle Türkiye’nin ihtiyaç duyacağı stratejik sektörlerin finansmanında etkin rol oynayacaktır. Türkiye Kalkınma Bankası’nın altında Kalkınma Fonu kurulacaktır. Bu fonla hem uluslararası piyasalardan hem de Türkiye’deki piyasalardan oluşturulacak fonlarla Türkiye’nin kalkınma planları ve stratejik planları doğrultusunda öngörmüş olduğumuz sektörler finanse edilecektir. Personel rejimi iş hukukuna dönüştürülecektir” diye konuştu.

 

Muş, “Sektörler Kalkınma Planı’nda belirlediğimiz stratejik sektörler olarak ifade edebiliriz. Kalkınma Bankası’nın yenilenebilir enerji, turizm ve altyapı noktasında finansmanlar mevcut. Kalkınma Planı’nda Türkiye’nin stratejik sektör olarak tanımladığımız alanlarda olacaktır” şeklinde konuştu.

İç tüzükle ilgili soru üzerine ise Muş, “Meclisin açılmasıyla birlikte bu çalışmalar yürüyecektir. Meclisin açılmasıyla beraber umut ediyoruz diğer partilerle görüşmek suretiyle, diğer partilerin mutabakatıyla bu düzenlemeyi sağlamış oluruz” diye konuştu.

Af tartışmalarına ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘FETÖ’ye de af mı getirecekler’ sözlerine ilişkin olarak Muş, “Bunlar kendi yorumlarıdır. Bizim durduğumuz pozisyon Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar vardır. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri ziyareti öncesinde yapmış olduğu açıklamalar vardır. Dolayısıyla pozisyonumuz Genel Başkanımızın tanımladığı şekildedir” şeklinde konuştu.

Muş, yerel seçimlerde MHP ile ittifakta İstanbul, İzmir ve Ankara konusunda mutabakat sağlanıp sağlanmadığına ilişkin soruya, “Genel Başkanımız bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler neticesinde ortaya çıkacak gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır” yanıtını verdi.

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik bir düzenleme olup olmadığı sorusu üzerine de Muş, “Şu an itibariyle bize gelen bir şey yoktur. Elimizde bir şey yoktur. BU meseleyle ilgili çalışılmamız yoktur” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 21
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman gündem olacak biz mağdurlar
    Cevapla
  • o ne 5 yıl önce Şikayet Et
    yas belemekten yaslandik devlet baba
    Cevapla
  • Dost 5 yıl önce Şikayet Et
    Stajyer lerin SSK girişi işini bir an önce halledin size zahmet
    Cevapla
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    mhp sahip çıksın bizde emekli olalım
    Cevapla
  • AraştıranVatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir ekonomi uzmanı EYT çıkarsa varolan ekonomik sorunlar dahada artar çünki devlet tasarruf yapmak zorunda Eyt çıkarsa 2018de 500bin kişi 2yil icinde ise yaklaşık 2.2milyon kişi emekli olup devletten maas alacak buda devlete büyük yuk getirecek bunu SGK kaldıramaz 5yil sonra emeklilere maaş ödemesinde büyük zorluklar yaşanabilir diyor hükümet bu gerçeği bildiği için Eyt konusunda bir çalışma yapmıyor çünki Eyt çıkarsa ekonomik denge ciddi şekilde bozulacağını hükümet çok ıyi biliyor diyor
    Cevapla
  • Eyt 5 yıl önce Şikayet Et
    Tmm da bu insanlar eninde sonunda emekli olacak Ekonomide ihale dönüp dolaşıp bu insanlara kaldı yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle