İsviçre devinden Manisa’da görkemli açılış

Merkezi İsviçre’de bulunan ve 123 yıldır üretimini sürdüren Zehnder Grubu’nun Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen yeni fabrikası, düzenlenen görkemli bir törenle faaliyetlerine başladı.

İsviçre devinden Manisa’da görkemli açılış
İsviçre devinden Manisa’da görkemli açılış
GİRİŞ 27.09.2018 22:08 GÜNCELLEME 27.09.2018 22:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Radyatör, havlupan, radyant ısıtma soğutma sistemleri, verimlilik artırıcı fabrika hava temizleme sistemleri ve yeni binalarda ihtiyacı sürekli artan iklimlendirme ürünleri üretimi yapan Zehnder’in yatırımı 20 Milyon Euro’ya mal oldu. 

DÜNYA ÜZERİNDE 10. FABRİKA

27 ülkede faaliyet gösteren şirketin dünya üzerindeki 10’uncu fabrikasının açılış törenine Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Zehnder Group Yönetim Kurulu Başkanı Hans Peter Zehnder, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

Törene ev sahipliği yapan Zehnder Türkiye Ülke Müdürü Orçun Özelmas, “Türkiye’ye olan güveninin simgesi” olarak tanımladığı yatırımın 13 ayda tamamlandığını anımsatarak, “Bu fabrika, önümüzdeki yıllarda çocuklarımıza göstereceğimiz gurur abidelerinden biri olacak.  Bölgemizin son yıllarda tanık olduğu en büyük doğrudan yabancı sermaye yatırımları arasında başı çeken bu tesisi ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi. 

Zehnder’in Türkiye operasyonuna 2006 yılında Sanpan şirketine ortak olarak başladığını kaydeden Özelmas, 2012 yılında bu şirketi satın alarak yıllık 150 bin adet havlupan üretimiyle Türkiye pazarında yüzde 33 paya sahip olduklarını belirtti. 

“YERLİ ÜRETİM” LOGOSUNU KULLANACAK

Zehnder’in Türkiye ve Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirmek adına yeni yatırıma başlama kararı aldıklarını vurgulayan Özelmas, “Fabrikamız, en son teknolojik sistemlere, en üst seviyedeki çevre duyarlılığına uygun olarak inşa edildi. Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği ile çevre faktörlerinin en üst düzeyde dikkate alınarak yapılan yeni fabrikamız, endüstrimiz için çok önemli bir yatırım anlamına geliyor. Arazimiz yüzde 55 oranında genişleme potansiyeli barındırmasının yanında, tamamı Türk çalışanlarından oluşan 220 kişilik istihdamımızı 400 kişiye kadar çıkarma potansiyeline sahip. Bu fabrikada Zehnder’in başka üretimlerini de Türkiye’de gerçekleştirme imkânı bulacağız.” dedi. 

Özelmas, yatırımın tamamını özkaynaklarıyla yaptıklarına işaret ederken, tüm girdilerinde yerli üretimin payının yüzde 94 gibi çok yüksek bir oranda olduğunu, geçen hafta içinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından tanıtımı yapılan ‘Yerli Üretim’ logosunu ise Manisa fabrikasında üretilen tüm ürünlerde kullanacaklarına dikkat çekti.

Yatırım sürecinde Türkiye Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’ndan ve Ajansın Başkanlığı’ndan geçen ay Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı’na atanan Arda Ermut’tan büyük destek gördüklerini ifade eden Orçun Özelmas, Ajans’ın Türk bürokrasisinde iyi uygulama örnekleri arasında başı çektiğini sözlerine ekledi. 

“BİZİM İÇİN YERLİ YATIRIMCI”

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, birçok uluslararası şirketin Türkiye’yi üretim ve yönetim üssü olarak seçtiğini hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Bu tercihin sebepleri arasında, ülkemizin dünya ticaretinin yarısının gerçekleştiği bir eksene erişim imkânı sağlayan stratejik konumu ve 1,5 milyarı aşkın bir pazara hitap edebilmesi yer alıyor. Benzer şekilde, 2002 yılında Türkiye’de faaliyet gösteren 5.600 uluslararası sermayeli şirket vardı, bugün bu sayı 60 bini geçti. Bu rakamlar, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan güveninin her koşulda devam ettiğini göstermesi bakımından önemli.” dedi. 

Toplam satınalmasında yerli ürünlerin payı yüzde 94 olan Zehnder’i “yerli yatırımcı” olarak gördüklerini söyleyen Ermut, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin Zehnder’in bundan sonraki yatırım süreçlerinin her aşamasında gerekli desteği vereceğini sözlerine ekledi. 

“AVRUPA PAZARINDA LİDERİZ”

Zehnder Group Yönetim Kurulu Başkanı Hans Peter Zehnder ise Manisa yatırımının iyimserlik, tutku, güven ve yeni yükümlülüklerin simgesi olacağını söyledi. Ürettikleri ürünlerde Avrupa'da lider şirketlerden biri olduklarını kaydeden Zehnder, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu fabrikamız daha hızlı büyümek ve lider olmak hedefimize ulaşmak için inşa edilmiştir. Türkiye’deki çalışanlarımızın olağanüstü performansı, müşterilerimiz tarafından olduğu kadar Yönetim Kurulu tarafından da takdir ediliyor. Bizim ülkemizin simgelerinden olan ve İsviçre Alpleri’nde milyonlarca yılda oluşan dağ kristali quartz, gücün ve dayanıklılığın simgesidir. Quartz’ın Zehnder Türkiye için sonsuz bir güç kaynağı olmasını ve bir rehberliği sembolize etmesini diliyorum.”

Konuşmaların ardından Zehnder’in Manisa OSB 4’üncü Kısım’da yer alan fabrikası, kurdela kesimiyle birlikte faaliyetlerine başladı.

ZEHNDER’DEN KISA KISA

• Temelleri 1895 yılında İsviçre’nin Granichen’de atıldı. Şirket merkezi 123 yıldır aynı yerde bulunuyor.
• 27 ülkede faaliyet gösteren ve dünya üzerinde 10 üretim merkezi olan şirket, ürünlerini 70 ülkede tüketicilere sunuyor. 
• Zehnder markasının yanı sıra; Runtal, Acova, Bisque, Greenwood, Paul ve Dpoint markalı ürünleri üretiyor.  
• 2006’da Türkiye pazarına ilk adımlarını atarak Sanpan ile ortaklık kurdu. 
• 2012 yılında Sanpan’ı satın alarak, havlupan üretiminde yurtiçi pazarda talebin yüzde 33’ünü karşılar noktaya ulaştı. 
• Manisa OSB’de 20 Milyon Euro yatırım bedeline sahip yeni fabrikasının temellerini 2017 yılı Ağustos ayında attı ve 13 ayda tamamlayarak devreye aldı.
• 41,000 m2 arazi üzerinde 14.500 m2kapalı alana sahip yeni fabrikasında 750 bin adet/yıl üretim kapasitesine sahip olan Zehnder, 220 kişiye istihdam sağlıyor.
• Manisa’daki üretilen ürünlerin yüzde 60’ı ihraç edilecek.  

YORUMLAR 3
  • Ben ce öyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerce işçi, yüzlerce ev. Sonunda tarım alanları gidecek. Artık büyük şehirlere fabrika ya son denilmeli. Egede Afyon, uşak ve Kütahya dışında fabrika zarar.
    Cevapla
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaw ne satiyo bunlar ..ürün ürün deyip duruyo haberde...
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Radyatör ve benzeri ürünler üretiyorlar.
    Cevapla