3. havalimanında ilk yolcu testi yapıldı

Açılmasına sayılı günler kala İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk kez yolcu testi gerçekleştirildi. Türk Hava Yolları çalışanları gerçek yolcu gibi hareket ederek, bagajlarıyla havalimanının bankolarında kuyruğa girip gerçekleşecek işlemlerin tatbikatını yaptı. Aksaklıklar not alırken, ilk tecrübe olumlu not aldı.

3. havalimanında ilk yolcu testi yapıldı
3. havalimanında ilk yolcu testi yapıldı
GİRİŞ 27.09.2018 15:53 GÜNCELLEME 27.09.2018 15:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de açılacağının açıklamasının ardından havalimanında da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yeni Havalimanı'nda ilk kez yolcu testi gerçekleştirildi.

Ellerinde valizlerle kuyruğa girdiler

 

 

Türk Hava Yolları’nın büyük taşınmayı gerçekleştirecek ekibi, sabah valizlerini alıp yeni havaalanına geldiler. Yolcu kabul bankolarının önünde ellerinde valizleri ile kuyruğa giren THY ekibi, İGA tarafından kullanıma alınan bilgi işlem alt yapısını test etti.

THY çalışanları ilk önce yolcu gibi bankoların önünde kuyruk oluşturdu, yolcu kayıt kabul işlemlerini yine THY personeli yaptı. TK 6902 ve TK 6904 sefer kodları verilen uçuşun bilgileri, bilgisayar ekranları ve uçuş bilgi panolarına yansıtıldı. Bu arada bagaj gönderme sistemleri de test edildi. Kontuvarlar çalıştırıldı.

Yaşanan sıkıntıları tek tek rapor altına alan Türk Hava Yolları ekibi, ilk günkü çalışmadan olumlu not verdiler. Öte yandan ilk yolcu testi de fotoğraf karalerine yansıdı. Fotoğraflarda THY çalışanları valizleriyle bankolar önünde kuyruk oluşturması ve bagaj teslimi yapmaları görülüyor.

YORUMLAR 1
  • Mustafa çoban 5 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah
    Cevapla