Alankuş: “Durum gerçekten Kars adına vahimdir”

TÜRKPATENT Ağustos 2018 dönemi patent üretimi iller dağılımını açıkladı. Buna göre Kars’tan Ağustos ayında başvuru yapılmazken, 2018 yılının ilk 8 ayında ise 3 başvuru yapıldığı açıkland Kaynak: Evren Alankuş: “Durum gerçekten Kars adına vahimdir”

Alankuş: “Durum gerçekten Kars adına vahimdir”
Alankuş: “Durum gerçekten Kars adına vahimdir”
GİRİŞ 26.09.2018 17:07 GÜNCELLEME 26.09.2018 17:07

Alankuş danışmanlık şirketinin kurucusu Evren Alankuş, açıklanan listede Kars’ın geri kalmışlığı hakkında gazetemize bir açıklama yaparak, “Durum gerçekten Kars adına vahimdir.” dedi.

Markalaşmanın önemine değinen Alankuş, “Markalaşma firmaların girişimcilerin piyasada kendine bir kişilik oluşturup pazarda etkin rol oynayabilme sürecidir aslında. Peki markalaşma neden önemlidir? Neden herkes kendi markasını yaratmaya çalışıyor? Artık marka olmayan, adıyla bir yere gelemeyen firmalar, standarda uygun üretim veya hizmet vermeye çalışmasına rağmen markalaşmanın önemini kavrayan firmalar tercih edildiğinden kaynaklı tüketici güvenine karşılık bulamamakta.  Tüketiciye ulaşmanın ürün ve hizmetin katma değere çevrilmesinin en güvenli yolu markalaşma ve reklam. Sosyal medyanın da yaygınlaşması ve firmaların artık sosyal medyanın etkisini daha çok hissetmesiyle tüketiciyle birebir ilişkiler kurulmaya başlandı günümüzde. Tercih edilebilir hizmet ve ürün olmak, tüketicinin güvenini kazanmaktan geçer. Güven kazanmaya yönelik çalışan firmalar markalarını korumak ve geliştirmek amaçlı çalışmalarında, reklam bütçelerini artırarak tüketici ruhuna da hitap etmeye çalışıyor. Başka bir söylemle hedef kitlenin belirlenerek Reklam ve reklam araçları sayesinde o kitlenin istediği ruha bürünüp ve markalarını bu şekilde piyasaya sunma yeteneği kazanıyor.” ifadesini kullandı.

“Önemli olan hedef kitleyi bulmak, taleplerine güven aşılamak ve kazanmak.” Diyen Alankuş, “Türk patent marka kurumunun yaptığı istatistiklerden görüldüğü gibi marka, patent, faydalı model başvurularının yıllara, aylara ve illere göre dağılımı Kars açısından çok parlak değil. Değil marka korumak reklam yapmak, başvuru yapmak konusunda bile imtina edildiği görülmekte. Kalite kontrol sisteminin yükümlülüklerinin gereğini getirenler sektörlerinde tercih edilirken getiremeyenler kısa vadede kazandığını düşünürken kaybettiklerinin farkında değiller. Üretim ve hizmet alanlarında Dev sektörlerin karşında yok olacaklarının farkına varmaları gerekmekte.” şeklinde konuştu.

Kars’ın marka başvurusu konusunda 2017 yılında 68’nci il olduğunu anımsatan Alankuş, “Kars’ın 2018 yılının Ocak ayında 2, Haziran ayında da 1 olmak üzere 8 ayda toplam patent başvuru sayısı sadece 3 olduğu görülmüştür. Durum gerçekten Kars adına vahimdir. Markalaşmak sadece marka başvurusu yapıp tescil belgesi almak demek değildir. O markayı koruyabilmek adına kalite kontrol, reklam ve pazarlama konusunda da marka olabilmek ve tercih edilebilmektir.” dedi. Kaynak: Evren Alankuş: “Durum gerçekten Kars adına vahimdir”