Erdoğan'dan Merkez Bankası ve faiz açıklaması

New York'ta Reuters haber ajansında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası bağımsızdır, faizi yükselttiler, bunlar Cumhurbaşkanı olarak tasarrufumda olan bir şey değil ama yüksek faiz yüksek enflasyon getirir dedi.

GİRİŞ 26.09.2018 08:24 GÜNCELLEME 26.09.2018 10:03
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Reuters'e konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şu an ülkemizdeki ekonomik sıkıntı zannedildiği gibi abartılacak bir sıkıntı değildir. Türkiye kendi imkanlarıyla aşacaktır. Bunun Brunson ile yakından uzaktan alakası yoktur.

Merkez Bankası bağımsızlığının ifadesi olarak faiz oranlarını buraya kadar çıkartmıştır. Bunlar yine cumhurbaşkanı olarak tasarrufumda olan bir şey değil. Ama ben Türkiye’de herkes beni bilir. Yüksek faize karşı olan birisiyim. Şu anda burada yine söylüyorum. Yüksek faize karşıyım. Çünkü yüksek faiz oranları bir defa girişimcinin, yatırımcının bu noktadaki adımlarını olumsuz istikamette etkileyecektir.

 

 

Halbuki finans sektörü yatırımcıya, girişimciye imkan hazırlaması gerekir ki üretim olabilsin. Üretim olursa istihdam olur. İstihdam olursa ihracat olur ve böylece bir rekabet alanının içerisinde hareketlenme olur. Ama şu andaki durum bu yüksek faiz uygulamasıyla bir çözüm olacağı istikametinde herhalde Merkez Bankası böyle bir kararı verdi. Temenni ederim ki o beklentileri gerçekleşir. Çünkü bunun bir de olumsuz istikamette enflasyon durumu var. yüksek faiz, yüksek enflasyonu getirir. Şu anda da bu temenni ederim ki tersi olur.

YORUMLAR 37
  • AÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki merkez ülkede yatırım yapılmasına karşı
    Cevapla
  • mkg 5 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası nasıl bağımsız oluyor?
    Cevapla
  • Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    imf ile geçmişte yapılan anlaşma gereği merkez bankası bağımsızdır. Kararlarını hükümete sormadan alır.
    Cevapla
  • Bilo 5 yıl önce Şikayet Et
    24 hazirandan sonra yetkiyi bu kardeşinize verin faizle dövizle nasıl mücadele edileceğini görün
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis faiz yükselmesi ekonomimizi bozuyor işsizliği yükseltiyor yatırımları engelliyor sen uyardın sen mücadele ettin sözünü dinlemediler artik bunun ceremesini ne yazıkki Türkiye çekecek ama sunu yapalım MB yi cumhurbaşkanlığına bağlama konusunda referendum yapalım dost düşman herkese Reisimize ne kadar güvenliğimizi arkasinda olduğumuzu gösterelim derim İnşallah
    Cevapla
  • Zırdeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Talebi olan şeyin fiyatı artar. Ekonomi 101.. Fiyatı baskılarsan, kriz çıkartırsın.. ekonomi elifbasında elif Şu anda likidite krizi yaşanıyor ve paranın maliyeti arttı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle