Bakan açıkladı! Yüzde 15 indirim yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gübre fiyatlarına yüzde 15 indirim yapılacağını açıkladı. Bakan Pakdemirli ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi'nin piyasaların ihtiyacı olan arpa ve buğday arzına da devam edeceğini söyledi.

GİRİŞ 24.09.2018 11:25 GÜNCELLEME 24.09.2018 12:20
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli gübre fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Pakdemirli, "Tarım Kredi Kooperatiflerimizle yaptığımız çalışma sonucu kimyevi gübre fiyatlarında yüzde 15’lere varan indirim sağlanacak" dedi.

 

 

Buğday ve arpada prim desteğinin yüzde 100 arttırıldığını da belirten Bakan Pakdemirli, "TMO piyasaların ihtiyacı olan arpa ve buğday arzına devam edecek. Arpa ve buğdayda 5 kuruş olan prim desteğini, önümüzdeki yıl 10 kuruş olarak ödeyeceğiz" dedi.

YORUMLAR 29
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, devlet belli başlı köylerde kendi tarım ve hayvan çiftliklerini kurmalıdır. Bu köylerde ikamet şartı ile vatandaşlar makul ücretlerle bu çiftliklerde istihdam edilmelidir. insanlar maaş garantili iş istiyor, yağmur dolu riski istemiyor. Hem gıda fiyatları kontrol altına alınır, etin kilosuna da 50 tl vermeyiz. Dışardan canlı hayvan getirir olmuşuz. Çoğu insan kırmızı et yiyemediği için sinirler zarar görmüş vaziyette. Ayrıca nüfusun %92 si şehir ve ilçe merkezlerinde yaşıyor, şehirden köye göç olursa şehirler de daha yaşanır hale gelir.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakanımız sağ olsun. Büyük gayretle %100 artan gübre fiyatını %85 e geriletmiş. Daha ne yapsın. Gübrenin ne işi var dolarla. Komplo ve dış güçlerin oyunu bu.
    Cevapla
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    gübreyi yasaklıyın köylüm gübresiz ekti hiç eksilme olmadı ürününde, yıllarca bize zehiri yedirdier yaşlandırdılar torunlar yemesin
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul Çengelköy de 750tl. aylık kira bedeli ile çok güzel bir dairede kirada oturuyorum, ev sahibi çıkmamı istiyor, ben çıktıktan sonra 2500tl. ye kiraya vereceğim diyor, ne yapmalıyım, lütfen akıl verir misiniz. Tarlam yok ki ortasına çadır kurayım, çok çaresisizim.
    Cevapla
  • Bahtiyar 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafasına göre yapamıyor onu belli bir maksimum zam oranı var kanunen.yuzde on veya onbeş civarında.sikayet ettiğiniz taktirde ne evden çıkarabilir ne de yüksek zam yapabilir.ama şu an 750 tlye oturduğunuz u belirten kira sözleşmesi olmalı elinizde
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İndirimi kışa girerken mi yapıyorsunuz. Son bahardan sonra kim gübre kullanacak? En çok İlk Baharda kullanılıyor o zamana kadar zaten kaç kere zamlanır.
    Cevapla
  • gürbüz söker 5 yıl önce Şikayet Et
    hiçbirşey bilmiyorsan sus gübre en fazla ekim ayında hububat ekiminde kullanılır
    Cevapla
  • Zzzz 5 yıl önce Şikayet Et
    Sence bugday ne zaman ekiliyor. Belliki şeherlisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle