Milyonlarca emekliye müjde! Zam geliyor

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı enflasyon tahminine göre yüzde 10.65 olacak. Buna göre maaşlarda 108 ile 521 lira arasında artış yaşanacak.

Milyonlarca emekliye müjde! Zam geliyor
Milyonlarca emekliye müjde! Zam geliyor
GİRİŞ 23.09.2018 12:40 GÜNCELLEME 23.09.2018 12:41
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Emeklilerin Ocak zammı netleşiyor. 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak artışı, tahminlere göre yüzde 10.65 olacak. Bu tahmin gerçekleşirse, maaşlarda 108,78 lira ile 521,02 lira arasında artış yaşanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde halen en düşük maaş bin 21 lira 39 kuruş seviyesinde bulunuyor. Bu maaş yüzde 10.65 artışla bin 130 lira 17 kuruşa çıkacak.

NASIL DEĞİŞECEK?
 
Halen en yüksek aylık ise SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde 4 bin 892 lira 19 kuruş seviyesinde bulunuyor. Bu maaş da zam yüzde 10.65 olarak gerçekleşirse 5 bin 413 lira 21 kuruşa yükselecek.
 
Kesin rakamlar, 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2018 yılı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.
 
AYRI AYRI HESAP YAPILIR
 
SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin zam hesaplamaları farklı olarak yapılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl iki kez enflasyon oranı kadar zam alıyor. 6 aylık enflasyon maaşlara yansıyor. memur emeklileri ise toplu sözleşme zammı ve fark alıyor.
 
EKSTRA ZAM
 
150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya ekstra zam yapılacak. Düşük emekli maaşları seyyanen zamla bin liraya tamamlanacak. Temmuz'da maaşları artan emekliler bir sonraki zammı Ocak'ta alacak.
 
SSK ve Bağ- Kur emeklilerine 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında, memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak. Emekliler zam oranını merakla beklerken; 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya da ekstra zam yapılacak.
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay müjdesini verdiği seyyanen zam 100 gün içerisinde hayata geçirilecek. Düzenleme ile düşük maaşlı emeklilere iyileştirme yapılacak. Bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak. Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak. .
 
100 günlük süre Kasım ayı içerisinde dolacak. Bu tarihe kadar seyyanen zam düzenlemesi gerçekleştirilecek. 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam, düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girebilecek ya da
 
Ocak'ta rutin artışla aynı anda uygulanabilecek. Bunun detayları, düzenlemenin Meclis'e gelmesiyle ortaya çıkacak..
 
ÇİFTE ARTIŞ
 
Eğer düzenleme yapılır yapılmaz uygulamaya girerse, emekliler hemen seyyanen zammı alacak, ardından Ocak artışından yararlanacak. İyileştirme Ocak'ta yürürlüğe girerse de emeklilerin maaşı bin liraya tamamlanacak, üstüne de enflasyon artışı yansıtılacak.

 

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 17
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Her şeye yüzde 100 Zam geldi.Emekliye yüzde 10 zam gelse ne olur?
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekli ne yapacak parayı evleri var aldığı parayı bile kenara atıyorlar hala asgari ücretli sanki düşmanları 1604 tl veriyorla onunla ayda 500 kira mı versin çocukların okul masrafınımı karşılasın evin ihtiyaçlarınımı karşılaşın yada bu zamlarla nasıl baş edeceģini düşünürken kafayı yiyip ya intihar edecekler ya kalpten gidecekler nokta...
    Cevapla
  • temel 5 yıl önce Şikayet Et
    devletten emekli olan işçiler çok fazla emekli aylığı alıyor bunlara zam olmamalı makul seviyeye çekilmeli.5bin tl alıyorlar aylık
    Cevapla
  • Mehmet Tok 5 yıl önce Şikayet Et
    108 ile 521 nedir yaw bunların ikiside insan değilmi ikisinede ekmek aynı fiyat değilmi
    Cevapla
  • dogrular 15 temmuz 5 yıl önce Şikayet Et
    E.Y.T memleket meselesi cozulsun08.09.1999 dan once ise girenlerin haklari verilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle