Sağlıkta devrim! Yerli insülin geliyor

Diyabet hastalarının kullandığı insülinin Türkiye’de üretilmesi için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Yeni teknolojili insülinle ithalattan ihracata geçilmesi planlanıyor.

Sağlıkta devrim! Yerli insülin geliyor
Sağlıkta devrim! Yerli insülin geliyor
GİRİŞ 23.09.2018 12:11 GÜNCELLEME 23.09.2018 12:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün şeker hastası sayısı artıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de her 6 kişiden biri diyabetten etkilenirken bunun 2030’da 5 kişiden birine kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Bakanlık ise şeker hastalarının kullanmak zorunda olduğu ithal insülin ilaçlarına ise yılda yaklaşık 500 milyon dolara yakın para ödüyor. Yerli insülin üretime başladığı takdirde ithalattan ihracata geçerek Türkiye’ye milyonlarca dolar kazandırması öngörülüyor.

YENİ TEKNOLOJİLİ OLACAK

 

 

Sağlık Bakanlığı son yıllarda yerli ilaca yönelik yapılan teşvikler meyvesini vermeye başladı. Bu kapsamda Türkiye’de en çok kullanılan ilaçlar bir bir yerliye dönüştürülürken bu ilaçların başında da insülin geliyor. Geçtiğimiz yıllarda global bir firma tarafından yerli olarak geliştirilmeye başlanan yeni teknoloji insülin ilacının çalışmaları devam ediyor.

YORUMLAR 5
  • Milyonali 5 yıl önce Şikayet Et
    Kilictaroglu 16 yildir muhalafet edecegine insulin icin ugrasaydin memlekete bi faydan olurdu :)))))
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardeşim insulin denilen şeyi ekmek mayasından üretiyorlar şimdiye kadar ülkemizde üretilmemesi ayıp
    Cevapla
  • tavuk 5 yıl önce Şikayet Et
    hasan, niye bekledin. biliyorsan yapaydın ya
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık kavgadan araçtırmaya, gelìştitmeye, üretmeye ve satmaya geçiyoruz. Anladıkki hiç bir idolji, fikir ve inanç araçtırmaksızın, geliştirmeksizin, üretmeksizin ve satmaksızın tutunamaz, güçlenemez. Akıllanmaya başladık çok şükür. Allah yapanlardan razı olsun.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Ancak maalesef bazı fedakâr üniversite personeli hariç, üniversitelerin pek katkısı olduğunu düşünmüyorum. Üniversitelerde siyaset azaltılıp, teknoloji üretimi arttırılmalıdır. Bu fedakârlığı gösteremeyen personel ayıklanmalıdır!
    Cevapla