Yüzlerce otobüsle o ile geldiler!

Komşu ülke Bulgaristan’ın 22 Eylül tarihinde kutladığı ‘Bağımsızlık Günü’ ulusal bayramında, Edirne’de Bulgar turist yoğunluğu yaşanıyor. Günler öncesinden otel rezervasyonları kapanan kentte, esnaf başını kaldıramıyor. Turistler, her şeyden koli koli alıyor.

Yüzlerce otobüsle o ile geldiler!
Yüzlerce otobüsle o ile geldiler!
GİRİŞ 22.09.2018 14:34 GÜNCELLEME 22.09.2018 14:35
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Komşu ülke Bulgaristan'ın 22 Eylül tarihinde kutladığı 'Bağımsızlık Günü' ulusal bayramında, Edirne'de otel rezervasyonları kapandı. Bulgar vatandaşlar, döviz kurundaki artış ve levanın Türk Lirası karşısındaki değeri nedeniyle 3 günlük resmi tatillerini sınır şehri Edirne'de geçiriyor.

Yüzlerce otobüsle geldiler

 

Yüzlerce otobüs ve özel araçları ile adeta şehre akın eden Bulgarlar, hem güzel havanın tadını çıkarıyor hem de alışveriş çılgınlığı yaşıyor. Bulgarlar, levanın Türk Lirası karşısındaki değeri nedeniyle, hemen hemen her şeyden kolilerce alıyor.

Yüzlerce otobüsle o ile geldiler!

Esnaf başını kaldıramıyor

Edirne’nin Bostanpazar mevkiinde, ağırlıklı olarak temizlik ve çeşitli gıda ürünlerinin toptan satışının yapıldığı cadde de, Bulgar turistlerin akınına uğradı. Temizlik ürünlerinden gıdaya birçok ürünü koli koli alan Bulgarlar, 3 günlük ulusal bayramlarını Edirne’ye gelerek fırsata çevirdi. Edirneli esnaflar da bu yoğunluğun sebebini, "Hem yakın hem ucuz. Edirne onlar için fırsat şehri" olarak adlandırıyor. Kentteki Bulgar ziyaretçi yoğunluğunun Pazartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor.

Yüzlerce otobüsle o ile geldiler!

Yüzlerce otobüsle o ile geldiler!

YORUMLAR 12
  • Leva 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir Bulgar Levası 3 TL yi geçti. Tabi gelirler. Çok bilmiş millete sorsan doların yükselmesi Amerika'nın oyunu der. Yan taraftaki Bulgaristan parası TL den 3 kat değerli. Gurur duyun ekonomiyle devletin itibarıyla. Milletin itibarı cebindeki parayla oluyor. Meclisteki saraydaki Alman makam arabaları ve Amerikan Boeing uçaklarıyla değil. Aç dediğiniz insanlar bütün dünyayı gezip hiçbir şeyden geri kalmıyor. Burada millet bayramdan bayrama memleketine gitmeyle devri alem yaptım zannediyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden acaba ? Adamların geliri euro bizde de euro cok kıymetli bozdur bozdur 7.400 katı para yapıyor durum böyle olunca avrupanın bulgar gb fakir ülkeleri bile ülkemizden çok ucuza menfaatleniyorlar bedava tatil ,çok ucuza ticaret yapıyorlar
    Cevapla
  • Tlllllll 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kurlar sabitlensin. Ürünlerimiz yağmalanıyor resmne. 1 euro 7 tl nedir ya.ya sevgili esnaf kardeşler bir zahmet bunlara daha fazla kar elde etsinler. Paramoza bak hey ya rabbim sen bize yardım et. Abd batsın inşaallaj tez zamanda
    Cevapla
  • Hakikat 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun adamlara açlıktan yokluktan bizleri geçecek seviyeye gelmişler ver mehteriii
    Cevapla
  • Miço 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten açlar
    Cevapla
  • Mehmet Akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok üzücü bir durum maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle