Almanya'dan Türkiye'ye teklif: Ülkenizde üretelim

Alman Demiryolları Sanayisi Birliği (VDB) Başkanı Axel Schuppe, VDB'deki birçok Alman şirketinin Türkiye'de yatırımları ve şubesi bulunduğunu ifade ederek, 'Türkiye’nin tren altyapısını Alman teknolojisini kullanarak Türkiye’de üreterek kuralım.' dedi.

Almanya'dan Türkiye'ye teklif: Ülkenizde üretelim
Almanya'dan Türkiye'ye teklif: Ülkenizde üretelim
GİRİŞ 21.09.2018 16:47 GÜNCELLEME 21.09.2018 16:47
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Schuppe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demir yollarının genellikle kamu finansmanıyla kurulduğu için burada ortaklıkların önemli olduğunu vurguladı.

Alman Demiryolları Sanayisi'nin, Türkiye gibi piyasalarda ortaklıklar kurmak istediğini ifade eden Schuppe, şunları kaydetti:

 

"Ulaşım sorunu; tren, metro ve şehirler arası tren gibi değişik araçlarla çözülür. Türkiye'de tren projelerinin finansmanı konusunda bir şey söyleyemem. Türkiye, 80 milyon nüfusuyla büyük bir ülke... İstanbul ve Ankara’da büyük organizasyonlar var. Temsil ettiğim VDB'deki birçok Alman şirketinin Türkiye’de yatırımları ve şubesi var. Bunlar sadece büyük şirketler değil... Birçok KOBİ de Türkiye’de iş yapıyor. Bunlar kaliteli iş yapıyor ve insanlara eğitim veriyor. Ülkenin tren altyapısını Alman teknolojisini kullanarak Türkiye’de üreterek kuralım."

Schuppe, raylı sistemlerin, geleceğin ulaşımı için çok önemli olduğunu vurgulayarak, dünyada iklim değişikliği gibi sorunların da birlikte çalışarak çözülebileceğini söyledi.

Türk ve Alman şirketleri iş görüşmeleri yaptı

Bu arada, yolcu ve eşya taşımacılığının yanı sıra ulaşım altyapısı için en son trendlerin, yeniliklerin ve sürdürülebilir çözümlerin sergilendiği Berlin'deki InnoTrans 2018 Fuarı'nda, demir yolları sektöründe faaliyet gösteren Türk ve Alman şirketleri iş görüşmeleri yaptı.

VDB, Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri (ARUS) Kümelenmesi ile Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen iş görüşmelerine, Türk ve Alman firmalarının yetkilileri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 120
  • Yerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli sanayi yerli tarım yerli teknoloji çok çok onemli
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Asla olmaz. Yerli yerli yerli. Avrupa başta Almanya bu kadar 3milyon gurbetçi olmasına rağmen düşmanlık yapan Almanyaya bu saatten sonra güven olmaz. Bunlar bizim hainleri düşmanlarımızı besliyor ve onlar ile bize karşı savaşıyorlar. Gurbetçiler uyanık olmak zorunda yoksa Türk görünümlü Ermenileri kriptoları Türk diye bize yutturmaya devam edecekler.
    Cevapla
  • Pompacı 5 yıl önce Şikayet Et
    Yer altı manyetik hızlı tren yapacaklarsa tabi neden olmasın. Demir yolları eski sistem. Vakumlu Boru tünel sistemleri gelecegin ulaşımı, basacak vakumu Beylikdüzünden bakırköy, basacak vakumu bakırköyden Kabataş.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli üretimi yoketmek baltalamak amaç budur
    Cevapla
  • memati 5 yıl önce Şikayet Et
    sartlara bakmak lazim.teknoloji transferi oluyorsa ve yerli urunlerle yapilip ihractta da kisitlama olmazsa neden olmasin..lehimize bir anlasma olursa evet..iyi dusunun iyi karar verin. .oyuna gelmeyin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle