Türk savunma devleri güçlerini birleştirdi

Türk savunma sanayisi firmalarının yeteneklerinin birleştirilmesiyle ortaya yeni ürün konseptleri çıkıyor. ASELSAN ve Katmerciler'in iş birliği ile insansız kara ve hava araçlarının güçleri birleştirildi. Böylece sıcak bölgelerde insan hayatını riske atmadan uzun süreler keşif-gözetleme yapılabilecek

Türk savunma devleri güçlerini birleştirdi
Türk savunma devleri güçlerini birleştirdi
GİRİŞ 21.09.2018 12:07 GÜNCELLEME 21.09.2018 12:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayisi firmaları, sahip oldukları kabiliyetleri kullanarak yeni ürün konseptleri geliştiriyor.

Savunma sanayisi firmaları, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'de ürün ve kabiliyetlerini sergiliyor.

 

 

Sergilenen ürünler arasında ASELSAN ve Katmerciler tarafından geliştirilen insansız sistem de bulunuyor.

İki şirketin iş birliğiyle Tepegöz Kablosuz Çok Rotorlu Gözetleme Sistemi ile insansız kara aracının yetenekleri birleştiriliyor.

Tepegöz, 100 metre yüksekliğe kadar çıkarak görev yapabiliyor.

Elektrik tahrikli mobil yer istasyonu, otomatik gerilim kontrollü vinç sistemi ile görev yapabilen Tepegöz, opsiyonel olarak güneş paneli destekli güç sisteminden de yararlanabiliyor.

Askeri tipte taktik harita desteğine sahip Tepegöz, üzerinde bulundurduğu gündüz kamerası ve termal kamera vasıtasıyla gece-gündüz toz ve sis engeline takılmaksızın görüntü aktarabiliyor.

Tepegöz, yer istasyonu, kablo kontrol modülü, kablo üzeri enerji modülü, kablo üzeri haberleşme modülü, hava aracı kontrol istasyonu ve kamera sistemi kontrol istasyonundan oluşuyor.

Tepegöz, kablolu olarak uçuş gerçekleştiriyor. Multikopterle yer istasyonu arasında haberleşme linki ve enerji alışverişi gerçekleşmesini sağlayan bu kablo sayesinde multikopter elektronik karıştırmalardan etkilenmiyor. Enerjiyi kablodan aldığı için de uzun sürüler görev yapabiliyor.

 ÇOK AMAÇLI İNSANSIZ KARA ARACI

Katmerciler'in ilk olarak Uzaktan Kumandalı Atış Platformu'yla tanıttığı insansız kara aracının ana platformu, üzerine entegre edilen faydalı yüklerle çok amaçlı olarak kullanılıyor.

İki aracın bir araya getirilmesiyle Tepegöz'ün kabiliyetleri, enerji kısıtları aşılarak uzak bölgelere taşınabilecek.

Böylece sıcak bölgelerde insan hayatını riske atmadan keşif-gözetleme yapılabilecek.

İki şirket ayrıca SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi'nin insansız kara aracına entegre edildiği Uzaktan Kumandalı Atış Platformu üzerinde çalışıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Yerli namlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Birleşin yapışın kaynak yapın. Ne olur şu savunmayı %100 yapın namerde muhtaç hiç olmayalım. Elinize sağlık. Allah yolunuzu açık etsin inşallah. İstikbal göklerde yerde uzayda denizde her yerde. Olun.
    Cevapla
  • angaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    güzel inşallah daha iyisini yaparız
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Askeri tedbirlerimizi ABD Askeri Tesis ve araçlarına karşı tesis etmeliyiz.Şuan için en büyük düşman ABD dir.Çok hızlı bir şekilde bunların askeri sistemlerine gerekir ise Kamikaze dalışı yapacak şekilde stratejilerimizi belirlemeliyiz.
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Üc tarafimiz denizle cevrili hala deniz araclarimizla ilgili calisma yok!!!!
    Cevapla
  • EVET 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim demiş Yerli deniz altılar geliyor TCG gemileri ayrıca uçak gemisi yerli olarak yapılıyor sahada kazandığımız savsşı masada ülkemizin bağımsızlığımızı veren hainlerden süresi 2023 de dolacak günü bekleyin sadece
    Cevapla