Diyanet İşleri Başkanlığı kamu personeli alımı! Başvuru şartları neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı, en az önlisans mezunu olmak üzere farklı kadrolar için kamu personeli alımı yapıyor. İlanın başvuru şartları ve detayları haberimizde...

Diyanet İşleri Başkanlığı kamu personeli alımı! Başvuru şartları neler?
Diyanet İşleri Başkanlığı kamu personeli alımı! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 21.09.2018 16:32 GÜNCELLEME 21.09.2018 16:32

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 9 farklı kadro için toplamda 42 kişilik kamu personeli alımı yapılıyor. Başvuru yapacak adayların belirli kadrolara başvuru yapabilmeleri için  KPSS’den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. İşte detaylar...

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatına 42 kişilik kadro ile, KPSS Puanına göre, Mesleki Uygulamalı sınav ile ve Sözlü Sınav ile sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacak. Buna göre kadro dağılımı şu şekildedir:

- Büro Personeli,

- Dizgi Operatörü,

- Muhabir,

- Redaktör,

- İşaret Dili Tercümanı,

- Kameraman,

- Tashihçi,

- Yönetmen,

- Mütercim Tercüman,

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

- KPSS şartı olan unvanlarda önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-93 puan türünden, lisans mezunları için 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NELER?

Büro Personeli;

- İmam- Hatip Lisesi mezunu olmak ve yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon, gazetecilik ve sinema bölümlerinin birinden mezun olmak,

- Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile televizyon yayını yapan kurum ve kuruluşlarda en az 2 yıl çalışmış olmak.

Dizgi Operatörü;

- Yükseköğrenim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren bölümlerinin birinden mezun olmak,

- Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile basım, yayın ve matbaa sektöründe alanıyla ilgili 2 (iki) yıllık çalışmış olmak.

Muhabir;

- Yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon ve gazetecilik bölümlerinin birinden mezun olmak,

- Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslarda muhabir olarak en az 2 (iki) yıl çalışmış olmak.

- Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, d) Erkek olmak.

Redaktör;

- Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Türk dili ve edebiyatı, edebiyat, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, Türkçe eğitimi, Türkçe Öğretmenliği bölümlerinin birinden mezun olmak.

- Herhangi bir yabancı dilden YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) düzeyinde en az 50 (elli) puan almış olmak veya bu puan dengi yabancı dil belgesine sahip olmak (Denkliklerde ÖSYM tarafından belirlenen “yabancı dil sınavları eşdeğerlikleri” dikkate alınacaktır.)

İşaret Dili Tercümanı;

- Yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde işaret dili eğimi veren bölümlerinin birinden mezun olmak veya tercümanlık yapacak seviyede işaret dilini bildiğini gösteren en az 200 saatlik Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge veya sertifikaya sahip olmak.

Kameraman;

- Yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon, sinema veya fotoğrafçılık, gazetecilik ve kameramanlık bölümlerinin birinden mezun olmak,

- Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslarda kameraman olarak en az 3 yıl çalışmış olmak.

- Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak.

Tashihçi;

- Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

- Herhangi bir yabancı dilden YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) düzeyinde en az 50 (elli) puan almış olmak veya bu puan dengi yabancı dil belgesine sahip olmak (Denkliklerde ÖSYM tarafından belirlenen “yabancı dil sınavları eşdeğerlikleri” dikkate alınacaktır.)

- Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak.

Yönetmen;

- Yükseköğrenim kurumlarının en az ön lisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon, sinema ve gazetecilik bölümlerinin birinden mezun olmak,

- Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslar bünyesinde en az 3 yıl yönetmen olarak çalışmış olmak.

Mütercim-Tercüman;

- Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, Farsça, İngilizce, İspanyolca, Japonca, Korece ve Rusça yabancı dil bölümlerinin birinden mezun olmak,

- Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Rusça, Çince, Japonca, Korece veya Farsça’dan en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine sahip olmak. (Denkliklerde ÖSYM tarafından belirlenen “yabancı dil sınavları eşdeğerlikleri” dikkate alınacaktır.)

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar başvuru işlemlerini, 24 Eylül 2018 - 05 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden müracaat edeceği unvanla ilgili e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...