Ve başladı Türkiye'nin ayakları yerden kesilecek

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST bugün saat 11:00'de kapılarını vatandaşlara açtı.

GİRİŞ 20.09.2018 09:13 GÜNCELLEME 02.05.2022 15:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Fuat Öner 

Türkiye'nin ayakları yere basmayan ilk festivali olacak Teknofest'in yarın kapılarını bugün saat 11:00'de kapılarını vatandaşlara açtı. Haber7.com'a özel açıklamalarda bulunan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Dünyanın en büyük havalimanında gerçekleştirilecek etkinliğe 60 ülkeden katılım olduğunu belirterek Teknofest'in bir çok ilklere sahne olacağını belirtti. Tüm İstanbulluları festivale davet eden Selçuk Bayraktar, "Aile boyu değil sülale boyu tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz" dedi. 

MİLLİ MUHARİP UÇAĞINI HERKES GÖRECEK

 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TEKNOFEST'te sanal gerçeklik uygulamasıyla, ürünlerinin yer aldığı "sanal hangar"ın kapısını açacak. Uygulama sayesinde şirketin diğer ürünlerinin yanı sıra Milli Muharip Uçak, tasarımının aldığı son şekil ve birebir ölçülerde sanal gerçeklik gözlüğüyle yakından incelenebilecek. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde yer alan uçak ve helikopterler, Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivalinde ziyaretçilerle buluşacak.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK ÖDÜLLÜ TEKNOLOJİ YARIŞMASI OLACAK

12 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarıyla gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri hedefleniyor.

Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor.

Ayrıca Türkiye'nin ilk kapsamlı robot simülasyon yarışması yapılacak

İki yarışmada da kullanılan açık kaynak simülasyon ortamı (Gazebo robotik simülatörü) TEKNOFEST'te de olacak. Bu yarışmalarda tek robot için geliştirilen beceriler test edilirken, TEKNOFEST'teki kullanım bir ilk olarak kayda geçecek. Yarışma, aynı zamanda Türkiye'de yapılan ilk kapsamlı robot simülasyonu yarışması olarak da dikkati çekiyor.

TÜRK YILDIZLARI'NDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

TEKNOFEST İstanbul öncesinde milli gururumuz Türk Yıldızları İstanbul Boğazı’nda çok özel bir alçak uçuş gerçekleştirdi.

ULAŞIM ÜCRETSİZ

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından organize edilen ve pek çok kurum ve kuruluşun destek verdiği TEKNOFEST'e ulaşımın 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleriyle sağlanacak. İETT katılımcıların, festivale rahat ve hızlı gidebilmesi için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı.

Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması yapılacak. İBB şirketi İSBAK da festivalin sponsorluğunu üstlenen kurumların arasında yer aldı.Yeni havalimanına 20 ile 23 Eylül'de; Taksim Gümüşsuyu, Mecidiyeköy E-5 yanı, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar İskele, Ümraniye Tepeüstü, Yenibosna aktarma istasyonu, Eminönü sahil, Hadımköy son durak, Eyüpsultan Feshane, İSPARK otoparkı, Maltepe metro istasyonu, Kartal E-5, Büyükçekmece Tüyap Merkezi, Küçükçekmece Stad yanı, Sarıyer son durak ve Seyrantepe Metro istasyonu İETT peron ve duraklarında otobüsler kaldırılacak.

YORUMLAR 9
  • Bayram 5 yıl önce Şikayet Et
    2023 te uzun menzilli balistik füze olacak
    Cevapla
  • SERKAN bayindir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben ve oğlum ankaradan geleceğiz inşallah anlardaki bütün gençlik kollarından gidecek otobüslerde yer kalmamış ankaradan gideceklerin bizim gibi otobüs firmalarıyla gitmesi gerekecek.
    Cevapla
  • GKHN 5 yıl önce Şikayet Et
    damat ALLAH senden razı olsun. İHA ve SİHA ların ile onlarca asker polis ölümden kurtuldu,onlarca anne baba eş ölüm haberi almadı, onlarca çocuk babasız kalmaktan kurtuldu.
    Cevapla
  • Ülkücü 5 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutköy'de yapılan festivale Arnavutköy'den ulaşım yok ben size ne diyeyim. Mesafe 15 km.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutköyün kendisine ulaşım var mı. En rahat helikopterle gelinir muhtemelen :)
    Cevapla
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip festavalleri abd den sonra biz yapıyoruz yani başka yapan ülkede yok burada 2 binin üzerinde yerli ve milli geleceğin mühendisleri ve teknolojilerinin altyapısı oluşturuluyor bu mühendislerimiz şöyle deyim dünyanın en iyi üniversitelerini alt edecek bilgi ve teknoloji birikimine sahip mühendis yetiştiriyoruz ,kemalistler sırf beton yapıyorsunuz diyenlere inat şuan Türkiyede açıklanmayan 2023 de uçuşa geçirecek aklınıza ne gelirse bir çok yerli ve milli teknolojide devrim yapılacak yıkacaklara ,kapatacaklara inat sadece sabır inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle