Türkiye'nin merak ettiği logo belli oldu!

Etiketlerde yeni dönem başlıyor. Artık yerli ürünlerin etiketlerinin üzerinde Ticaret Bakanlığı'nın tespit ettiği logolar olacak. Bakanlık yerli üretim logosunu ilk kez gösterdi.

GİRİŞ 19.09.2018 10:35 GÜNCELLEME 19.09.2018 15:23
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Yerli ürünlerin etiketlerinde yer alacak olan yerli üretim logosu Ticaret Bakanlı Ruhsar Pekcan tarafından tanıtıldı.

Artık yerli ürünlerin etiketlerinin üzerinde Ticaret Bakanlığı'nın tespit ettiği logolar olacak

 

 

Yerli üretim logosunun Türkiye'de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunlu olacak.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, etiket, tarife ve fiyat listelerinde bulunması zorunlu hususların, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nin "Etiket bulundurma zorunluluğu" başlıklı maddesinde düzenlendiğine işaret edilerek, perakende olarak satışa sunulan mal veya hizmetlere ilişkin etiket, tarife ve fiyat listelerinde, malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dahil satış fiyatı ve birim fiyatının belirtilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı.

Duyuruda, 3 Ekim'de yürürlüğe girecek düzenlemeyle söz konusu yönetmelikte değişikliğe gidildiği hatırlatılarak, Türkiye'de üretilen ürünlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinde kullanılması zorunlu yerli üretim logosu için dikkat edilmesi gereken hususlara yer verildi. Duyuruya göre logonun kullanımına ilişkin Bakanlıkça belirlenen hususlar şöyle:

- Yerli üretim logosunun Türkiye'de üretilen tüm ürünlerin etiketlerinde, tarife ve fiyat listelerinde kolaylıkla görünebilir ve okunabilir şekilde bulunması zorunlu olacak.

- Logo, tüketicilerin rahatça görebileceği şekilde ve orijinal renklerinde yerleştirilecek.

- Logonun küçültülmesi veya büyütülmesi gereken durumlarda yerli üretim logosu kurumsal kimlik kılavuzunda yer alan oranlara uyulması gerekecek.

Öte yandan Bakan Pekcan kamuoyunu meşgul eden haksız fiyat artışları ve stokçularla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Pekcan şunları söyledi:

"41 bin 821 ürün denetlendi dün itibariyle. Bin 296 ürün için haksız fiyat artışı tespit ettik. 680 ürününün fiyat etiketinde mevzuata aykırılık bulundu. Gramajda oynamalar falan. Bunlarla ilgili her türlü tedbiri almaya yetkilerimiz ölçüsünde devam ediyoruz. Ayrıca stokçularla ilgili de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber stok kontrolleri üzerinde de çalışıyoruz. Onlara da anında cezalarını kesiyoruz"

YORUMLAR 199
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke karar verilmeden önce bir oylama ya da anket yapsalardı daha güzel olurdu.Ben şahsen kalp şeklinde bir Türk bayrağı olmasını isterdim.
    Cevapla
  • GAVURBIĞAN ' LI 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere ya,bir kere de ülkemiz için,bizim için,BİRŞEYİ BİRŞEYİDE BEĞENİN...!
    Cevapla
  • mardinizade 5 yıl önce Şikayet Et
    beğenmedik...insan bayragımızı yada ulkemızı anımsatan bır şey yapar ..bu ne yaaaa
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Koyun bakalım logoları. Ne üretiliyor muş ne ithalmiş görelim.
    Cevapla
  • Oğuz turgut 5 yıl önce Şikayet Et
    Paint de yapmislar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle