Dünya devi Türkiye'de resmen açıldı

E-ticaret devi Amazon bugünden itibaren resmen Türkiye pazarına girdi. Amazon.com.tr adresine girenler uzunca bir mesajla karşılaşıyor ve alışveriş yapabiliyor.

Dünya devi Türkiye'de resmen açıldı
Dünya devi Türkiye'de resmen açıldı
GİRİŞ 19.09.2018 07:36 GÜNCELLEME 19.09.2018 15:52
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin ismi Jeff Bezos'un e-ticaret devi Amazon'un Türkiye'ye geleceği bir süredir konuşuluyordu. Yaz aylarında başlamayı planladığı Türkiye operasyonlarını bir süre bekleten Amazon, diğer yandan da İstanbul'dan eleman arayışına girmiş ve satış ve pazarlama pozisyonları kapsamında iş ilanlarını yayınlamıştı. 

Bu sabah ise amazon.com.tr'ye girenler siteye erişim sağlayabildiği gibi Amazon'un Türkiye'ye özel mesajını görüyor. Mesajda kısaca şu satırlara yer veriliyor: 

 

 

"Amazon.com'un kurulduğu 1995 yılından bu yana Türkiye'deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün Türkiye'deki müşterilerimizin Amazon alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek olan Amazon.com.tr'nin açıldığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz."

Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Amazon'un bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı, şirket tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek rakam olmak üzere 2,5 milyar dolar olmuştu.

TÜRKİYE PAZARINA KAMPANYALARLA GİRDİ!

Amazon.com.tr’nin pazara girişiyle birlikte online kanalda kampanyalar da hareketlendi. Tüm Türkiye'deki markalar için fiyat/rekabet araştırma hizmetleri sunan BrandZone, Amazon.com.tr kampanyalarını inceledi.  Özellikle teknoloji ürünlerinde yer alan kampanyaların dikkat çektiği Amazon.com.tr, piyasada yer alan fiyatlara oranla küçük ev aletleri kategorisinde yüzde 60’a, aksesuarlarda yüzde 50’ye, akıllı telefonlarda yüzde 30’a, TV’lerde ise yüzde 25’e varan oranlarda indirime gitti.

 

YORUMLAR 44
  • öncevatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Amazon'un açılması güzel rekabeti arttırır ama hani biz abd firmalarını boykot ediyorduk!ben şahsen Türk sitelerini tercih ederim.
    Cevapla
  • Puturgeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yerimizi aldik..Qwerty.com.tr qwerty deri yazdiginizda Amazonda cokan tum urunler hakiki deri ve Yerli uretimdir.
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    VE önemli bir cagri daha diyorum ülkemiz ve milletimiz bu aralar ABD ürünlerine abd ye hizmete abd ye kazandirma ya karsi DEGILMI ??? o halde AMAZON da bir abd sirketi hatta büyük bir olasilikla siyonist te olma ihtimali cok yüksek
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    AMAZON bir firma degil bir pazarlamci dir dünyadan ucuz a alir kendisi pahali satar yani halki soyan bir yatirimdir ama halkimiz a ilk etepta ucuz gibi de gelebilir lakin amzonda buunan ayni ürünleri baska sitelerde coook daha ucuz bulmak ta mümkün az önce kiyaslama yaütim GITAR amazonda 51 euro e bay da ayni ürün 39- 41 euro dan satisa sunulmus DIKKAT edilmeli AMAZON yatirim yapan bir sirket ten cok girdigi ülkeyi sömüren bir yatirim mantigidir
    Cevapla
  • ronin 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’nın Sanal marketi.Koşun koşun Türkiye’yi bitirmek için tl ye ve ekonomimize saldıran Amerikan ekonomisinin lokomotiflerinden Amazon’a koşun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle