Yerli ve milli... Dünyanın en büyüğü Trabzon'da!

Yerli ve milli imkânlarla üretilen dünyanın en büyük tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar Trabzon Limanı'na demirledi.

GİRİŞ 18.09.2018 16:23 GÜNCELLEME 18.09.2018 16:44
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Deniz Harp Okulu Açık Deniz Eğitimi kapsamında Trabzon Limanı'na demirleyen TCG Bayraktar (L-402) Gemisi'nin Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Albay Erol Küçük ve beraberindeki öğrenci kafilesi ilk olarak Trabzon Valiliği'ni ziyaret ederek Atatürk Anıtı'na çelenk sundular. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından, TCG Bayraktar Harp Okulu Filotillası Komodoru Deniz Albay Erol Küçük, Gemi Komutanı Deniz Yarbay Bülent Güngör, öğrenci kafilesi Komutanı Deniz Yarbay Aytuğ Çetin ve öğrencilerden oluşan heyet Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u makamında ziyaret etti. 

Daha sonra Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler dünyanın en büyük tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar’a iadeyi ziyarette bulunarak, gemi komutanları ile birlikte öğle yemeği yedi.

 

YORUMLAR 29
  • Gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    Hay MAŞALLAH, ALLAH cc. daha büyük daha iyilerini yapıp donanmamıza nasip etsin.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz yerli değil yerli diyen yalan söyler.
    Cevapla
  • YKC 5 yıl önce Şikayet Et
    Birazda yapılanları takdir edin. Zamanında bu gemiler olmadığı için kıbrıs çıkarmasında büyük sıkıntılar yaşandı. İlerde yüzde yüz yerlisi de olur İnşaallah. Bunada şükür.
    Cevapla
  • zalımmm 5 yıl önce Şikayet Et
    yüzde yüz yerlidiye bir şeyyok dünyada bir f35 uçağını 10 a yakın ülke yapıyo ama Amerikan malı anladınmı
    Cevapla
  • Osmanlı İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    %100 olmasında %80 olsun ne farkeder ki, sanki aldığın iphone un %100 ü amerikan menşeili hayır değil. Burda önemli olan lisansın kime ait olduğu.
    Cevapla
  • önemli değil 5 yıl önce Şikayet Et
    :) ben bu cevaba ancak gülerim
    Cevapla
  • yorumlara cevap 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece tank cikarma gemisi olarak bakmayın füze rampalarını taşıya bilirsiniz ayrıca vurulmaması için alçak hava savunma sistemi mevcuttur
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah,tebarek Allah.
    Cevapla
  • derin 5 yıl önce Şikayet Et
    devir uzun menzilli füze devri, devir iha ve savaş uçağı devri. tank çıkarma gemisi gereklimi düşünülmesi lazım.. çünkü çok önemli bir sorun olsaydı ABD, ingiltere, fransa, rusya ve benzeri ülkeler daha büyüğünü yapardı...
    Cevapla
  • Tayfun 5 yıl önce Şikayet Et
    Civarda çok düşman adası ve işgal altında ada olduğu için bize gerekli Ayrıca saydığınız ülkelerin 70-80 uçak alan uçak gemileri var. %100 yerli diye birşey olamaz; Elektrik ocağı tefal olabilir:) ama yapılmayacak parça yok. 1985 yılından beri Pendikte Sulzer lisanslı gemi makinaları yapan fabrika var mesela (Tersanenin içinde,büyük vinçleri biraz geçince!) ancak püskürtme düzeni dünyada 4 ülke tekelinde. Dünya daki tüm dizel makinalarda da Delphi; CAV, bosch pompalar vardır.
    Cevapla
  • Coğrafya 5 yıl önce Şikayet Et
    Coğrafyaya bak anlarsın ne gerekli değil. Bu sadece tank tasimaz aklina gelen herseyi tasir. Bizim için hepsi gereklı. Bu gemi sanayisinin gelismisliginı gösterir. Uçakta yapılıyor tankta iha da. Hatta iha da dunyada üretim yapan 5 ülkeden biriyiz.diğerleri de zamanla gelecek merak etme.
    Cevapla
  • TheAzxtech 5 yıl önce Şikayet Et
    tabi canım önemsiz bir şey demi. o saydığın ülkeler de uçak gemisi yapıyor ama senin demene göre füze devri o zaman onlar niye uçak gemisi yapıyor bunu da kötüle o halde :D ne kadar gerekli düşünülmesi lazım demi uçak gemisinin :D Gemiye bile gerek yok aslında devir füze devri :D Tanklara piyade tüfeklerine hatta askerlere bile gerek yok füzesi olan kazanıyor :D
    Cevapla
  • diyarbakirli 5 yıl önce Şikayet Et
    cok biliyorsan aklini calistir dediklerini yap Allah im ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle