ABD'ye şok etkisi yapacak! Büyük tehdit

Çin, ABD ile yeni ticaret görüşmeleri yapmayı reddedebilir. Öte yandan Çin`in Amerikalı işletmelerin ihtiyaç duydukları parçaların satışına da sınır getirerek onların tedarik zincirlerini tehdit etmesi önerildi.

ABD'ye şok etkisi yapacak! Büyük tehdit
ABD'ye şok etkisi yapacak! Büyük tehdit
GİRİŞ 17.09.2018 08:10 GÜNCELLEME 17.09.2018 08:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Wall Street Journal'ın Çinli yetkililere dayandırdığı haberine göre Çin hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Çin mallarına ek ithalat tarifesi uygulama yönünde ilerler ise bu ay içinde ABD ile yapılması öngörülen ticaret müzakerelerine katılmayabilir.

ABD, Çin'e yeni tur ticaret müzakereleri düzenlenmesi için davet gönderirken, 200 milyar dolartutarında Çin malına ek tarife uygulama yönünde ilerleme kararı almıştı.

WSJ'ye konuşan Çinli bir yetkili, "Çin, kafasına bir silah dayanmışken müzakere edemez" dedi.

Çin liderliğinin danışmanlarından biri de, Çin'in Amerikalı işletmelerin ihtiyaç duydukları parçaların satışına sınır getirerek onların tedarik zincirlerini tehdit etmesini önerdi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Çinli yetkililer arasında yeni tur ticaret görüşmelerini 20 Eylül'de yapılacağı öngörülüyordu.

YORUMLAR 5
  • Adam gibi Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Dolarıyla, Çin ve Dünya Ekenomisinin Fitilini çekti.. ABD zannediyorki Yaptırımları geri çekince Hayat yine eskisi gibi Normalleşir, Bu kesinlikle Yanlış ! Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Çin ABD ye Savaş açacak..
    Cevapla
  • BİLGİNAKREP 5 yıl önce Şikayet Et
    çin ülkesindeki ucuz iş gücünü abd nin emrinden çektiği an markalar üretim yapabilecek coğrafya bulamaz
    Cevapla
  • Türkiye, 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem Ortadoğu ve Avrupa kendine yetebiliyor. Kesin ABD ile ticareti, adamın derdi ticaret yapmak değil ki; ben kendime yeterim diyor. Ticaret yapmak istersen, adamlar kendi şartlarını koyacak, ama ticaret yapmamızı isterlerse şartlarımızı koyacağız. Var mı daha net açıklaması.
    Cevapla
  • 53256 5 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğluna benzetiyorum trump'u, fark sadece başaralı olup sözsahibi olması.
    Cevapla
  • mhttn 5 yıl önce Şikayet Et
    Güldürdün, amerika'ya şimdiye kadar gelmiş hiç bir başkan hiç bir şekilde hiçbir konuda söz sahibi olmamıştır olamaz da, amerikanın yönetim biçimini çözebilsek zaten amerikayı çözmüş oluruz. abd başkanları sadece medyatik yüzdür kuklalıktan başka bi işlevleri yoktur, olamaz da.
    Cevapla