ABD'li dev şirketten Türkiye açıklaması!

Türkiye’ye 800 milyon dolar yatıran ABD’li dev Amgen, “Yatırıma devam” dedi. Türkiye Genel Müdürü, “Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’yı İstanbul’dan yönetmemiz güven işareti” diye konuştu.

ABD'li dev şirketten Türkiye açıklaması!
ABD'li dev şirketten Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 17.09.2018 06:20 GÜNCELLEME 17.09.2018 06:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye’deki büyük yabancı yatırımcılardan Amgen, ABD’nin de dev şirketleri arasında. Dünya genelinde 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren biyo teknoloji şirketi Amgen, 2010’da girdiği Türkiye pazarında hızla ilerledi.

Amgen’ın dünyadaki 9 ana üretim noktasından birisi Türkiye’de. Amgen 2012 yılında 700 milyon dolara Mustafa Nevzat İlaçı’ (MN) aldı. Ortadoğu, Türkiye ve Afrika bölgelerinin yönetim merkezi İstanbul’da. Türkiye’den 17 ülke yönetiliyor. Türkiye’de 1010 çalışanı olan Amgen, iki yıl üst üste ilaç sektörü ihracat şampiyonu oldu.

 

 

Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman Türkiye’deki yatırımlarını ve geleceğe yönelik yol haritalarını açıkladı. Berkman, “Türkiye’nin bölgedeki gücüne inanıyoruz. Bizim için önemli bir ihracat ve üretim üssü olan Türkiye’de yatırımlarımıza devam etme kararlılığındayız. Türkiye’ye güvenimiz tam. Türkiye’nin 2023 vizyonunu her alanda destekliyoruz” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET / ABDULLAH KARAKUŞ
YORUMLAR 9
  • ÜNAL 5 yıl önce Şikayet Et
    ben abd ve şirketleine inanmıyor ve karşıyım. yerli ilaç üretimine evet. abd ile her konuda hayır. abd sahtekar ve üçkağıtçı. her alanda böyleler. gittikleri ülkeleri talan eden hırsız zihniyeti var abd lilerin.
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    gelmeyin oğlm gelmeyin.yatırımınız batsın.siz ancak misyonerlik yapın
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ilac sirketleri insanlara koyun surusu gibi bakarlar. Insanlari once hasta edip tedavi ilaclarini eczanelere gonderirler. Aman dikkat.
    Cevapla
  • sağlık aselsanı 5 yıl önce Şikayet Et
    ilaç ve sağlık sektörü önemli. devlet çok iyi kontrol etmeli. yerli ilaç üretimimizi acil olarak arttırmalıyız. yani sağlıkta bir aselsan lazım ,Türkiye'ye.
    Cevapla
  • çapraz ateş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar art niyetli işler çevirmesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle