İsrail İHA’yı Türkiye'den almak istedi

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, “2004’te ülkemizin bakanlıklarının dahi haberi yokken, Türkiye’ye Heron’ları pazarlayan şirket bizim ne yaptığımızı bilip en yakınlarımız vasıtasıyla bize ortaklık ve iş teklifinde bulundu” dedi.

İsrail İHA’yı Türkiye'den almak istedi
İsrail İHA’yı Türkiye'den almak istedi
GİRİŞ 16.09.2018 14:04 GÜNCELLEME 16.09.2018 14:07
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Baykar’ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İHA’nın henüz ortada olmadığı bir dönemde Türkiye’ye Heron’ları pazarlayan şirketin kendileriyle irtibata geçerek ortaklık teklif ettiğini söyledi. 

İHA YOKKEN YABANCILAR TEKLİFLE GELDİ

 

Haluk Bayraktar, "2004 yılında, daha ortada ürün (İHA) yokken, bu alana yönelik ufak bir ekiple atölye gibi bir ortamda projeyi çalışırken, o günün Türkiyesi’nde bu ülkeye bu ürünleri (heron) satmak isteyen yabancı bir firma, (Ülkemizin bakanlıklarının dahi haberi yokken. Bizim ne yaptığımızı bilip en yakınlarımız vasıtasıyla) bize ortaklık ve iş teklifinde bulundular. Farklı ülkelerdeki girişimleri destekleyen ülke ve firmalar varken biz neden kendi içimizdeki girişimcileri erken aşamada etkin bir şekilde tespit edip destekleme süreçlerini kurgulamıyoruz? Şimdiki programların amacı bu girişimleri, gelişimleri keşfetmek, desteklemek. DENEYAP Atölyesi geleceğin teknoloji yıldızlarını keşfetmek, buradaki gençlerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmak için kurulmuş bir atölye. İnşallah Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bunu tüm ülkeye yayacak" dedi. 

İHA’LARLA YETİNMEMELİYİZ HER ALANDA ÇALIŞMALIYIZ 

"Tamam, insansız hava aracı teknolojisinde bir başarı örneği olduk ama bu kendi başına yeterli değil" diyen Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: 

"Bu başarı farklı alanlarda da kendini göstermeli. Otomotiv sektöründe ülkemiz kendi otonom araçlarını üretmeli. Elektrikli aracını üretmeli. Yenilenebilir enerji teknolojileri üretmemiz gerek. Bir sürü sektörde yenilikçi, açık girişimler gerçekleştirmeliyiz. Bugünün dünyasında orta teknoloji ve yüksek teknolojide katma değeri yüksek olan ürünlerde hamle yapmayan ülkelerin varlığını ve ekonomik bağımsızlığını devam ettirmesi tehdit altında. Bizim en önemli problemimiz cari açıktan kaynaklanan sorunlar. Bu sorunlara karşı oluşturulabilecek çözüm yerlileşmek, yerli üretime geçmektir. Biz bunu gerçekleştireceğiz"

KAYNAK: STAR-PAZAR/KEMAL GÜMÜŞ
YORUMLAR 59
  • Yarı İletkenci 5 yıl önce Şikayet Et
    ". Otomotiv sektöründe ülkemiz kendi otonom araçlarını üretmeli. Elektrikli aracını üretmeli. Yenilenebilir enerji teknolojileri üretmemiz gerek." denilenlere katılıyorum. Ancak ondan önce yarı-iletken teknolojisine yatırım yapmamız lazım. Bu araçları idare eden mikrobilgisayarları kendimiz üretmeden maalesef %100 milli olma şansımız yok. İHA üreten şirket üzerine düşeni yapmış ve kendi görev alanlarına giren konuları %100 yerli gerçekleştirmiştir. Onları tebrik ediyoruz. Yarıiletken teknolojisine yatırım yapılıp kullanılan bileşenlerin de %100 yerli hale getirilmesi gerekir. Bunu yapması/yaptırması gereken devlettir.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    mazlumları düşünün ona göre ortaklık yapmayın çünkü bu kafir israilin elinde mazlumun kanı var
    Cevapla
  • selçuk 5 yıl önce Şikayet Et
    israile iha satmayalım, bize daha önce vermemişlerdi
    Cevapla
  • cezkar 5 yıl önce Şikayet Et
    neden acaba alıp yazılımlarını çözmek için mi alıyor.bence ihtiyacımız yok .
    Cevapla
  • Osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Satmayin niyetleri sistemi cözüp tedbir almak ne israile ne de baska kafir ülkeye satin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle