Merkez Bankası açıkladı! Kredi Kartı kullananlar dikkat

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde 2018 yılı dördüncü çeyreğinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının yüzde 2,25, aylık azami gecikme faiz oranının ise yüzde 2,75 olarak uygulanacağını açıkladı.

Merkez Bankası açıkladı! Kredi Kartı kullananlar dikkat
Merkez Bankası açıkladı! Kredi Kartı kullananlar dikkat
GİRİŞ 16.09.2018 11:18 GÜNCELLEME 16.09.2018 11:20
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2018 yılı dördüncü çeyreğinde kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamaya göre 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzere Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,25, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,75, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,80, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,30 olarak belirlendi.

 

 

Ayrıca bankaların diğer ülkelerde olduğu gibi kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediği ve bu nedenle kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamalarının menfaatlerine olacağı belirtildi. 

YORUMLAR 38
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşüncemde haklı çıktım şeytan merkez bankasında orturuyor ordan herşeyi yönetip biliyor siz halen amerika diyin dünyayı amerika yönetmiyor merkezler yönetiyor
    Cevapla
  • yurtTAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar kredi karti kullanin en azindan saticilarin vergi kacirmalarini engellemis olursunuz, ayrica bozukluklardan dogsn haksizligi ortadan kaldiriyor. Ne kadar odeyeceksiniz o kadar harcayin, bicak da adam oldurmek icin kullanilinca kotudur. Kredi karti nimet kullanmasini bilene...
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    bu sıkıntılardan kurtulmanın tek ve kolay çozumu var,islami yaşam ve islami yönetım ,bir çamaşır makinesi alıyor beraberınde gönderılen kitabına uyuyorsun,allah cc nın yarattığı dunyadan bu kadar nimet alıyorsun allah cc nın gönderdiği kuranı kerime uymuyorsun
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankasindan bu yetkiyi alin..bahane yok..kem kum yok..Yahudilere bu memleketi teslim etmeyin..Bankacilik sektorunu kalkindirmayin..Faizleri Bankalar kurulu veya Ekenomi ve Maliye Bakanlarindan olusan Yuksek Kurul belirlesin..2.75 faizmi olur..kalkinirken bu olurmu..Pazarda eflasyon yuzde 50..bazi mallara yuzde 80-100 zam yaptilar..eski ile yeni arastirilsin..ceza verilsin..Devlet izin vermeden kimse fazla zam yapmasin..Boyalar,Marketler,Demir bircok mal,yuzde 70-80 zamlandi..Reis bunlardan hesap sor..hemde hemen..vatandas cok sikisti..bizi kurda kusa yem etme..vatandas seninle..hainler meydana ciksin..
    Cevapla
  • mete 5 yıl önce Şikayet Et
    Kartların hiçbiri kötü niyetli faiz içermez. Hepsi sizinle yapılan akit'e dayalı uygulanır. Nisa 29 a göre bu helaldir. Ancak siz birine borç verir ve ona çelme takmak suretiyle haksız kar elde ederseniz bu faizdir. Fakat hayatınızdan kartları çıkarmanızı tavsiye ederim çünkü Abd nin kurduğu bu sistemde her alışverişinizde o ülkeye vergi vermiş oluyorsunuz.
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    nisa 29 da faizin helal olduğu ile ilgili hiçbir kelime yok sadece rıza ile alışveriş yapın diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle