Yargıtay kararı verdi! Tazminat alabilecekler

Yargıtay, patronunun hakareti nedeniyle işten ayrılan işçiye kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Yargıtay kararı verdi! Tazminat alabilecekler
Yargıtay kararı verdi! Tazminat alabilecekler
GİRİŞ 16.09.2018 10:22 GÜNCELLEME 16.09.2018 10:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara'da çalıştığı iş yeri sahibinin küfürlü hakaretine mâruz kalan işçi, 5. İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Davacı işçi, iş akdinin haksız olarak feshedildiğini, işe girmesinde referans olan şahıs ile davalının arasında sıkıntılar çıkınca kendisine karşı olumsuz tutum ve tavır sergilendiğini öne sürdü. İşverenin kendisini gördüğü her yerde hakaret ve küfrettiğini, fesih günü de işverence hakaret edilerek işten kovulduğunu ileri süren işçi, kıdem ve ihbar tazminatları ile genel tatil, hafta tatili ve fazla mesai alacaklarını talep etti. Mahkemede savunma yapan davalı patron ise, davacının devamsızlık yaptığını savunarak davanın reddini istedi.

Mahkeme, davalının iş sözleşmesini fesihte haklı olduğuna hükmetti. Bunun üzerine davacı işçi kararı temyiz etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, emsâl bir karara imza atarak, davalı işverenin hakareti üzerine davacının 6 günlük kanuni süre içerisinde iş akdini iş yerine gelmemek şeklinde eylemli olarak feshettiğine hükmetti. Mahkemece kıdem tazminatının kabulü gerekirken reddedilmesinin yasaya aykırı olduğuna dikkat çeken Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mahkeme kararını bozdu.

 

 

YORUMLAR 5
  • OĞUZBEY 5 yıl önce Şikayet Et
    bu gidişle zaten çalışacak iş yeri bulamıyacaz istisnalar hariç yasal haklar askeri ücrete tabi olanlar içindir ama gel görki özel sektörde çalışan alabileceği en yüksek maaş talep edip sonradanda yasal haklara başvuruyo buda cidi maliyet çıkarıyo işverene şurda dursun bu yazı ileride lazım olur
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    birinin hakkını alması için illede yargıtayınmı karar vermesi gerekiyor. mahkemeler bence kapatılsın sadece yargıtay çalışsın.
    Cevapla
  • Vatan sever 5 yıl önce Şikayet Et
    5.işçi mahkemesi belliki işvereni savunmuş ama kendilerine bi hakaret küfür edildiğinde kıyameti koparırlar ama işçiyse herşeyi hak ediyor mantığıyla yaşayan ve onların tarafını tutan herkesin .......
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu hüküm iş kanunu hükmü. Yargıtay hükmedemez. Millet adına TBMM hükmeder, yargıtay ve mahkemeler hükme uygun karar tesis eder. Esas olan milletin egemenliğidir. Millet egemenliğini bayrak, cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi temsil ve ilzam eder.
    Cevapla
  • işçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ee ne olmuş şimdi ne demek istiyon yani adam işçi diye işverenin küfretmesi normalmi veya buna kim karar verecek kimi bekliyelim biz bekliyelim küfür yiyelim meclis karar verir ne de olsa bu mudur demek istediğin.
    Cevapla