Türkiye düşmanlarına cevap verdi: Harika durumda

Fransa merkezli BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre, Türkiye ekonomisinin karşılaştığı zorluklara rağmen harika bir durumda olduğunu ve BNP Paribas'ın Türkiye piyasasından çekilme gibi bir planı olmadığını söyledi.

Türkiye düşmanlarına cevap verdi: Harika durumda
Türkiye düşmanlarına cevap verdi: Harika durumda
GİRİŞ 14.09.2018 15:46 GÜNCELLEME 14.09.2018 15:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Her yıl Singapur'da düzenlenen Singapur Zirvesi'nde CNBC'ye konuşan BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre, Türkiye harika bir ülke ve harika bir ekonomisi var dedi ve ekledi:
 
"Türkiye ekonomisi hakkında yapılan bütün yorumları biraz azaltmalıyız. Türkiye harika bir durumda. Ülke olarak her zaman zorluklarla yüzleştiler ve eminim şu an karşılaştıkları zorlukla da doğru bir şekilde başa çıkacaklar."
 
Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repoihale faiz oranını perşembe günü 6.25 puan artışla yüzde 17.75'ten yüzde 24'e yükseltilmesine karar vermesinin doğru bir tepki olduğunu belirten Lemierre, şöyle konuştu:
 
"Faiz arttırarak Türkiye ciddi ve oldukça önemli bir karar aldı. Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma tepki vermesi gerekiyordu ve bence liranın gün geçtikçe değer kaybettiği bu dönemde doğru bir önlem aldılar."
 

YORUMLAR 20
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten ekonomimiz iyi durumda sadece turp mudur Trump mudur ne karın ağrısı ise o ve Arap dostları sayesinde bu olanlar oldu buda bize ders olsun herkese dost denilmez
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    O diyosa doğrudur :)
    Cevapla
  • james 5 yıl önce Şikayet Et
    sayin, lemierre hakli artik turk devleti uzun vadeli hesap yapmaktadir.
    Cevapla
  • Serdengeçti 5 yıl önce Şikayet Et
    faiz yüksek der tabi,
    Cevapla
  • alp 5 yıl önce Şikayet Et
    demek ki yanlış kararmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle