Bunu yapan yandı! Bin lira cezası var

Amatör denizci belgesi olmadığı halde özel tekne kullananlara bin lira idari ceza uygulanacak.

Bunu yapan yandı! Bin lira cezası var
Bunu yapan yandı! Bin lira cezası var
GİRİŞ 14.09.2018 09:29 GÜNCELLEME 14.09.2018 10:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Amatör denizci belgesi (ADB) olmadığı halde özel tekne kullananlara bin lira idari ceza uygulanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, amatör denizci belgesi almak için idare tarafından elektronik ortamda verilen uzaktan eğitim programını tamamlamak veya idare tarafından düzenlenecek eğitime katılmak gerekecek.

 

Denizcilikle ilgili eğitim veren fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının güverte ve makine bölümü, Deniz Harp Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Güverte ve Makine bölümleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri denizcilik alanı mezunlarına talep etmeleri halinde sınav şartı aranmadan söz konusu belge verilecek.

Amatör denizci belgesi olmadığı halde özel tekne kullananlara bin lira idari ceza uygulanacak. Her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan mutlak ceza tutarları, o yıl için Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılacak. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • nokta yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    yandı diyorsunuz sanki 100 bin tl cezası var. Ülkemizdeki tüm cezalar gelir seviyesine göre belirlenmezse caydırıcılığı zengine sökmez. Trafik cezalarıda oyle, 1 milyonluk arabaların sol şeritten ucarak gitmesinin nedeni bu rakamların onları caydırmıyor olması. sahte çakar lambalı üçkağıtçılara verilen cezalarda çok az
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    denizlerimiz çar çakala bırakılmış. herkesin denetlenmesi lazım
    Cevapla
  • Kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    Nefes alma parasıda alsınlar
    Cevapla
  • Turizmci 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani 150$! Ve bu belgesi olmayan adam ulkeyi ziyaret eden yabancilari gezdirecek! Evlere senlik.
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    1000 tl komik ceza o tekne sahibinin kactane 1000 tl si oldugunu Rabbim bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle