Erdoğan talimat verdi! TL’ye dönüyor…

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından TÜRKSAT TL’ye dön çağrısı uzun süren çabalar neticesinde sonuç verdi.

Erdoğan talimat verdi! TL’ye dönüyor…
Erdoğan talimat verdi! TL’ye dönüyor…
GİRİŞ 13.09.2018 11:56 GÜNCELLEME 13.09.2018 11:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dernek tarafından öteden beri dile getirilen TÜRKSAT televizyon kanallarından Dolar üzerinden para almasın anlaşmaları Türk Lirası yapsın önerisi sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya el attı. Önceki gün yapılan başkanlık divanı toplantısında TÜRKSAT TL’ye dönmeli talimatını verdi. AVM’ler kiralamaları Türk Lirası üzerinden yapsın diyerek bu konuda kararname çıkartan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık divanı üyelerine TÜRKSAT’ta Türk Lirasına dönsün talimatı verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan şunları söyledi. “ Son dönemde doların artmasıyla birlikte ulusal ve yerel televizyon kanallarının maliyetleri arttı. Bu maliyetlerin en önemlisi uydu maliyetleridir. Doların artmasıyla birlikte uydu ücreti ödemeleri neredeyse iki katı arttı. TÜRKSAT yönetimi bizlere yardımcı olmak için doları belirli bir noktada tutuyor. Ödemeleri güncel dolar kuru üzerinden yapmıyor. Ancak her ay zam geliyor. Reklam zaten azaldı. Böyle bir ortamda yerel televizyonlar ayakta kalamaz. Anadolu medyasının ayakta kalması demek mili iradenin, demokrasinin ayakta kalması demektir. Milletin ayakta kalması demektir. Bu noktada konuya el atan, TÜRKSAT’a TL’ye dön talimatı veren Cumhurbaşkanımıza üyemiz bulunan 328 yerel medya kuruluşu adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR 12
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş önce millet başlamalı TL kullanmaya. Biz içeriyi bitiremedik ki dışarıya başlayalım. Büyük patronlar hala dolar derdinde. Herkes Erdoğan gibi mücadele etse sorun kalmayacak
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Her alanda Türk lirası ile alış veriş yapmalı. Sokağa inip millete bunu anlatmamız gerek. Çok insanlar halen dolar euro ile sadece kendi çıkarını düşünüyor. Halbuki gemide onlarda var batacak olan. Dünya şuan para ile yönetiliyor. Para güçtür. TL ve Yerli yerli yerli diyorum. Birde lütfen az tuketelim. Bir simit ile de karın doyar! 25 bin liralık arabada yola iyi gider!!!
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Kralım sen çok yaşa
    Cevapla
  • salimkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    hac umrede tl olsun degilse ibadetimiziyapamayabiliriz bekliyoruz
    Cevapla
  • Cem 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel bir noktaya deginmissiniz. Dolar uzerinden hac umre mi olur yaa. Hersey milli paradan olsun!. Yoksa fakir ve orta halli vatandaslar icin hac ve umre sadece hayal olacak
    Cevapla
  • duysesimizi 5 yıl önce Şikayet Et
    rte şu aselsan a , havelsan a , tümosan a bir el at tsk ile yapılan antlaşmalarda $ kullanılıyor daha 2 -3 hafta önce aselsan tsk ile en az 500 milyon $ sözleşme imzaladılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle