Anlaşma imzalandı! Türkiye petrol arayacak

Türkiye ile Sudan arasında 780 bin hektarlık tarım arazisinin Türkiye'nin kullanımına açılması ve ülkedeki bir petrol sahasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile ortaklaşa petrol arama faaliyeti yürütülmesine ilişkin iki anlaşma imzalandı.

Anlaşma imzalandı! Türkiye petrol arayacak
Anlaşma imzalandı! Türkiye petrol arayacak
GİRİŞ 11.09.2018 09:38 GÜNCELLEME 11.09.2018 10:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye, Sudan ve üçüncü ülkelerin gıda arz güvenliğini sağlayacak olan 780,500 hektarlık arazinin koordinatları bize teslim edildi" dedi.

Türkiye bir süredir tarımda arz güvenliğinin temini için yurtdışında özel sektör eliyle tarımsal üretimi destekliyor.

 

TPAO Sudan'da petrol arayacak

Öte yandan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Sudan Petrol Bakanlığı arasında bir sahanın geliştirilmesi için çalışma anlaşması imzalandı.

Pakdemirli, bu anlaşma için "TPAO anlaşmasının akabinde başlangıçta 100 milyon dolara varan yatırım Sudan’a yapılacak" dedi.

Ziraat Katılım şube açacak

Ayrıca ikili ilişkilerin finans alanında daha da geliştirmesi için Ziraat Katılım Bankası'nın da Hartum'da bir şube açması konusunda anlaşmaya varıldı.

Pakdemirli, "İki ülke arasındaki ticaret miktarını artırmak için bankacılık ve finans sektörünün de bu işin içinde olması gerekiyor. Bu da saç ayaklarından biriydi, bunda da mutabakata varıldı" dedi.

YORUMLAR 11
  • Erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel.
    Cevapla
  • Selami 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben güzel haber diye buna derim
    Cevapla
  • Ankaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Sudan devletinin 99 yıllığına Türkiye'ye tarım amaçlı kullanılması için verdiği tarım topraklarında teknolojik tarım,akıllı tarım,akıllı sera,akıllı topraksız tarım,akıllı topraklı tarım,az alandan çok ürün alınması ile katma değeri çok yüksek tarımsal ve stratejik ürünler üreterek, dünya tarımsal ihraç ürünlerinde HOLLANDA ülkesi ihraç rakamlarını mutlaka en kısa sürede geçmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti tarımda dünya da ilk üç ülke arasında olmalıdır.
    Cevapla
  • Yunus Ulusoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberde şöyle bir cümle var; "Bu da saç ayaklarından biriydi, bunda da mutabakata varıldı dedi." "Saç ayakları" değil bitişik şekilde "sacayağı" olacak. Yeni nesil doğru öğrensin. "Sacayağı" da eskiden ve şimdi de kullanılan, yufka yapılırken , yufkanın pişirildiği sac'ın altına destek olarak konulan demirden yapılan 3 ayaklı bir aparattır.
    Cevapla
  • zeki yıldırım, 5 yıl önce Şikayet Et
    Sağolasınız Sevgili kardeşim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle