Dünyanın en büyük züccaciye fırını Kütahya'da

Kurulduğu günden bu yana Kütahya’daki 300 bin m²’lik iki tesisinde sofra camı üretimi ve inovasyonuna odaklanan LAV bir ilke daha imza atarak, dünyanın en büyük züccaciye fırınını Kütahya’da ateşledi.

Dünyanın en büyük züccaciye fırını Kütahya'da
Dünyanın en büyük züccaciye fırını Kütahya'da
GİRİŞ 10.09.2018 14:26 GÜNCELLEME 10.09.2018 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tamamen kendi tasarımı olan 10 üretim hattı ile yeni fırını devreye alan LAV, yaklaşık 150 milyon TL’lik yeni yatırımıyla 130’dan fazla ülkeye ihraç ettiği özgün ve yenilikçi cam ürünlerinin üretim kapasitesini de artırarak sektöre, müşterilerine ve ekonomiye değer katacak çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

Kurulduğu ilk günden bu yana cama yenilik ve heyecan katan LAV, yaklaşık 150 milyon TL’lik yeni bir yatırıma imza atarak Kütahya’da dünyanın en büyük züccaciye fırınını ateşledi. Dünyanın bu alanda en iyilerinden biri olarak bilinen Alman HORN Glass Industries ile işbirliği yaparak cam eritme fırınını büyüten LAV bu yatırımla dünyanın en büyük züccaciye fırınını da Türkiye’ye ve sektöre kazandırmış oldu. Enerji verimliliği sağlamasının yanı sıra üretim kalite ve kapasitesinde de artış ve iyileştirme sağlayacak olan yeni fırın ile günde 2.2 milyon adet sofra camı üretimi gerçekleştiriliyor.

LAV’ın dünyanın en büyük 6. cam üreticisi olarak ürünlerini 130’dan fazla ülkede kullanıcılarıyla buluşturduğunu söyleyen LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran, “Kendi imalat makinelerini bile kendisi tasarlayıp üreten ve yenilikçiliği sahiplenen bir marka olarak Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşme en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor. Dijitalleşme ve mobilite ile birlikte ihtiyaçlarımız, beklentilerimiz ve taleplerimiz de hızla değişiyor. Hem dünyanın 130’dan fazla ülkesindeki kullanıcılarımızın bu değişen beklentilerine yanıt verebilmek hem katma değerli üretimle kapasitemizi artırmak hem de küresel rekabet pazarında yerimizi sağlamlaştırmak adına yatırımlarımız aralıksız devam ediyor. Dünyanın en büyük züccaciye fırınını ateşleyerek bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük bir heyecanla ateşlediğimiz fırınımızın ateşinin hiç sönmemesi için üretmeye, ihraç etmeye ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”dedi.

YORUMLAR 1
  • Kütahyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ve yüksek ücret veren fabrikaların önünü kesen bir kuruluş . Kütahya halkini asgari ücrete mahkum etmiştir bunu hangi Kütahyaliya sorsan ayni cevabı alirsiniz.
    Cevapla