Büyüme rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıkladı. İkinci çeyrek gayri safi yurt içi hasıla verilerine göre Türkiye ekonomisi yüzde 5,2 büyüdü.

GİRİŞ 10.09.2018 10:00 GÜNCELLEME 10.09.2018 11:14
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı ikinci çeyreğine ilişkin gayri safi yurt içi hasıla verilerini (büyüme rakamları) açıkladı. 

15 ekonomistin yılın 2. çeyreğine ilişkin büyüme beklentilerinin ortalaması yüzde 5,2 olarak açıklanmıştı. Ankete katılan ekonomistlerin 2. çeyrek büyüme beklentileri en yüksek yüzde 6,3, en düşük ise yüzde 4,5 oldu.

 

 

Türkiye ekonomisi, 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyürken, geçen yılın ikinci çeyreğinde ise büyüme verisi yüzde 5,1 şeklinde olmuştu.

YORUMLAR 33
  • Usta 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da bu büyüme rakamları nisan mayıs hazirana ait inşaallah temmuz ağustos eylülde de bu seviyeyi tuttururuz
    Cevapla
  • Adil 5 yıl önce Şikayet Et
    2011 yılında Türkiye % 11, Arjantin 9,90 büyümüştü. bu büyüme tüketime ve ithalata dayanıyorsa sıkıntı çıkıyor. cari açıksız ihracata dayalı büyüme olması sağlıklı olandır. Amerika bile % 4 büyümeyi büyük başarı sayıyor bu arada. eğerki tüketime dayalı % 5 ise % 3 gibi bir rakam bizim için ideal olandır. dış borç azalır ülkede döviz kalır. döviz kuru yükselmez. kısaca özeti.
    Cevapla
  • WWW 5 yıl önce Şikayet Et
    büyümek mesele değil nasıl büyüdüğünüz meseledir. Borç la mı büyüyorsun öz kaynaklarınızla yani üreterek mi büyüyorsunuz mesele budur.
    Cevapla
  • burak 5 yıl önce Şikayet Et
    üreterek büyüyoruz daha da büyüyeceğiz inşallah
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye saldırdıkları net belli oldu.
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kapak CHP ve FETÖ ye gelsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle