"Damacana suyun azami 10 TL’den satılması gerekli"

İstanbul Sucular Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, su fiyatlarına son bir ayda yüzde 60 zam yapıldığını belirterek, "Maliyetler göz önüne alındığında piyasada 6 TL ila 20 TL arasında satılan 19 litre polikarbon damacana suyun azami 10 TL’den satılması gerekli." açıklamasında bulundu.

"Damacana suyun azami 10 TL’den satılması gerekli"
"Damacana suyun azami 10 TL’den satılması gerekli"
GİRİŞ 07.09.2018 16:02 GÜNCELLEME 07.09.2018 16:02
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İstanbul Sucular Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, yaptığı açıklamayla su satıcılarının da suya gelen zamlardan şikayetçi olduğunu kaydetti.

Su fiyatlarına son 1 ayda yüzde 60 zam yapıldığını ifade eden Akkaya, 1 TL’ye satılan 0,50 litre suyun fiyatının bile 2 TL'yi gördüğünü aktardı.

Yapılan zamların girdi maliyeti veya döviz kuru artışı ile alakası olmadığını belirten Akkaya, "Satılan sular Amerika’dan, yurt dışından gelmiyor. Dünyaya suyu biz satıyoruz. Kullanılan plastiklerin çoğu da yerli üretim. Bu zamlar, tamamen fırsatçıların dolar kurunu bahane ederek yaptıkları haksız bir zamdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Bakanlığı'nın temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatında fırsatçılık yapan işletmelere karşı harekete geçtiğini hatırlatan Akkaya, "Maliyetler göz önüne alındığında piyasada 6 TL ila 20 TL arasında satılan 19 litre polikarbon damacana suyun azami 10 TL’den satılması gerekli." bilgilerini verdi.

Ahmet Turan Akkaya, "Evet bir maliyet artışı var ama bunun karşılığı yüzde 60 zam değil. Bazı su şirketleri dolar kurunu bahane ederek halkımızın en temel ihtiyacı olan suya fahiş oranda zam yaptı. Su, acil gıda maddesi olarak tarifeye tabidir. Halkımızın daha fazla mağdur olmaması ve haksız rekabeti önlemek için fiyat tarifesi çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 18
  • ttfvol 5 yıl önce Şikayet Et
    suda bile ötv var önce devlet su dan elini çeksin suyun özel tüketimimi olur..
    Cevapla
  • alternatif yol 5 yıl önce Şikayet Et
    Icme suyu ihtiyaci aslinda evde su kaynatip cam surahilerde sogutulup icilebilir.Bir aile ayda en fazla 2 ton icme suyu tuketebilir. 2 ton su ve elektrik/gaz gideri toplam en fazla 20 TL olsun . alin size alternatif tasarruf ornegi .
    Cevapla
  • Hiç 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektirik doğalgaz cep yakiyor akillica yaz varsa
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Buzdağı’nda sular yüz de yüz artmıştır.Ben evime 3 kat filtre taktırıp musluktan içeceğim.
    Cevapla
  • Cem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam suyu galiba simitciden alıyor, 0,5l Disarda 1tl hatta 1,25tl. İşlerine göre ölçü belirtiyorlar. Bim de 0,5l ise 0,50tl Tabiiki burda kazancda var.. Camii yi çalan kılıfını hazirlarmis.. Bizim. İnsanlar ne zaman dedelerimiz gibi vicdan insaf ve feraset sahibi olacak. Hele ticaret ahlaki yok denecek. Kadar kalmamış.... Eee adam o kadar borç yaptı ev aldı araba aldı demi?!?! Müşteri ödemesi lazım...
    Cevapla
  • doğrucu 5 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar para vermezseniz anca geçinirsiniz ne demişler işten artması zordur ama dişten arttırabilirsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle