Afrika'nın Türkiye'ye ilgisi her geçen gün artıyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Kamerun Cumhuriyeti Ticaret Odası heyetini ASKON Genel Merkezi’nde ağırladı.

Afrika'nın Türkiye'ye ilgisi her geçen gün artıyor
Afrika'nın Türkiye'ye ilgisi her geçen gün artıyor
GİRİŞ 07.09.2018 15:21 GÜNCELLEME 07.09.2018 15:21

Kamerun Cumhuriyeti Ticaret Odası Heyeti, ASKON’u ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ticaretin arttırılması noktası görüş alışverişinde bulundu. Başkanlığını Kamerun Ticaret Odası Gıda ve Tarım Sektör Başkanı Moussa Koue’nin yaptığı heyeti ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Genel Başkan Yardımcıları Erol Çakır, Süleyman Saral, Sektör Kurulu Başkanı Mürşide Okumuş ve Genel Sekreter Fatih Poyraz ağırladı. İki ülke arasındaki ikili iş görüşmelerinin arttırılmasına yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, Heyet Başkanı Koue, Afrika halkları ve özellikle Kamerun nezdinde Türkiye olan ilgilerinin her geçen gün arttığını belirterek, Türkiye’deki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gördüklerini belirtti.  Özellikle son dönemlerde Türkiye’nin Afrika’ya verdiği önemi çok önemsediklerini belirten Koue, Türk İş adamlarını kendi ülkelerinde görmek istemekle birlikte, Kamerunlu işadamlarının da Türkiye’de ticaret yapmak istediklerini söyledi.

Türkiye Daima Güçlü Kalmalıdır

Türkiye’nin özellikle son dönemler ekonomik anlamda bir baskı altında ortamında olmasına rağmen, potansiyeli çok yüksek bir ülke olarak bunun üstesinden gelebilecek bir ülke olduğunu belirten Koue, ‘ Bizim Türkiye’ye olan ilgimiz çok büyük, Türkiye daima güçlü kalmalıdır, biz de karşılıklı ticareti geliştirerek buna destek olmak istiyoruz’ diye konuştu.

Başkan Cesur: ‘ Türkiye Kardeşlerini Kucaklamaya Devam Edecektir’’

Ziyaretten dolayı çok memnun kaldıklarını belirten ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ‘’Yıllardır Batılı Devletlerin Afrika’ya hangi gözle baktığı herkesçe malum. Bunu en iyi Afrikalı dostlarımız bilir. Afrikalılar dostlarını ve düşmanlarını iyi tanır. Ne mutlu ki, biz her daim bu kıta insanına kardeşlik hukuku içerisinde yaklaştık ve yaklaşmaya da devam ediyoruz. Bu dostluk bu hukuk üzere kuruldu, yine bu hukuk üzere devam edecek. Türkiye geçmişinden gelen büyük kültürü ve medeniyeti ile kardeşlerini kucaklamayı sürdürecektir’’ dedi. 

İyi niyet konuşmaları sonrasında heyetler iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilebilmesi için yılsonuna kadar eylem planı oluşturulmasına ve Kamerun Ticaret Odası’yla workshop yapılmasına ilişkin prensip kararına vardılar.