Dolar kritik zirve öncesi düşüşe geçti!

Dolar/TL , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı, İran'da gerçekleştirilecek Suriye konulu "Üçlü Zirve" öncesi 6,4147'ye kadar geriledi.

Dolar kritik zirve öncesi düşüşe geçti!
Dolar kritik zirve öncesi düşüşe geçti!
GİRİŞ 07.09.2018 11:27 GÜNCELLEME 07.09.2018 13:39
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı değer kazanmasına paralel güne düşüşle başlayan dolar/TL, İran'daki "Üçlü Zirve” öncesinde artan iyimserlikle 6,4147'ye kadar düştü.
 
Analistler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, I?ran Cumhurbas?kanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birlikte İran'da katılacağı "Üçlü Zirve" öncesinde piyasalarda iyimserliğin arttığını ve Türk lirası varlıkların alış ağırlıklı bir seyir izlediğini ifade etti.
 
Dolar/TL, bu haftanın en düşük seviyesi olan 6,4147'yi görmesinin ardından saat 13.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 2,4 azalışla 6,4210'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 2,5 değer kaybıyla 7,4780'den, sterlin/TL de yüzde 2,1 azalışla 8,3350'den alıcı buluyor.
 
"Üçlü Zirve"den gelecek haber akışı ve öğleden sonra ABD'de açıklanacak istihdam verisinin TLvarlıkların yönü üzerinde etkili olacağını kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,38 ve 6,10 seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getirdi.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Bay Muhendis 5 yıl önce Şikayet Et
    Bana iş teklifi yapan elektrik elektronik fabrikası bütün işçilerini sınırsız izne ayırdı ondan utandım müdür ile bir daha konuşsam... Sebep sarı turplu dolar siyonist zihniyet
    Cevapla
  • İsa 5 yıl önce Şikayet Et
    Faiz artırımı yapmayın da düşmesin önemli değil. Faiz demek milleti sömürmek demek.
    Cevapla
  • ibrahim27 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne düşüş beee.dolar illeti yerin dibine batmadıgı sürece rahat yok.
    Cevapla
  • REİS 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşüp de kalkamassın inşallah yerin dibine kadar yolun var.
    Cevapla
  • mardinlee 5 yıl önce Şikayet Et
    dolar 3 lira iken sabitlenip, ayarlanabilir döviz kuruna gecilmeliydi.. ortam da sakindi bu kadar volatile değildi.. şimdi ise herkes tedirgin.. bu kur yüzünden millet şaşırdı ne yapacağını
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin olmayan bişeyi nasıl sabitlicen hele anlat da bilelim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle