Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak? 65 yaş aylığı nasıl alınır?

Yaşlılık maaşı, diğer bir adıyla 65 yaş aylığı 3 ayda bir yatarken, torba yasa düzenlemesi ile birlikte Eylül ayından itibaren her ay düzenli olarak yatacak. Peki 65 yaş aylığı ayın kaçında yatar? 65 yaş aylığına nasıl başvuru yapılır? Yaşlılık maaşı nereden alınır? Tüm merak edilenler haberimizde...

Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak? 65 yaş aylığı nasıl alınır?
Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak? 65 yaş aylığı nasıl alınır?
GİRİŞ 10.09.2018 10:11 GÜNCELLEME 10.09.2018 10:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

65 yaşını geçmiş emekli olabilmek için gereken prim günü sayısını tamamlamayanlara, aylık geliri düşük olanlara ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan kişilere devlet yaşlılık maaşı veriyor. Yaşlılık maaşı diğer adıyla 65 yaş aylığı 3 ayda bir kez Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında yatıyordu. Ancak son yapılan düzenleme ile 65 yaş aylığı ödeme zamanları değişti. Yeni düzenleme  Eylül ayı itibarıyla hayata geçecek. Bunun yanında Haziran ayında 65 yaş aylığına zam yapıldı. Yapılan zam sonrası 65 yaş aylığı 265,79 liradan 500 liraya çıktı. Yani 65 yaş aylığı alanlar 3 aylık maaşlarını Eylül ayında topluca alacakları için bin 500 lira alacaklar...

65 YAŞ AYLIĞI NE ZAMAN YATACAK?

Yaşlılık maaşının ödeneceği tarih doğum tarihinin son rakamına göre belirlendi. Buna göre; doğum tarihinin son rakamı 0 ve 5 olanlar ayın 5'inde, 1 ve 6 olanlar ayın 6'sında , 2 ve 7 oyanlar ayın 7 sinde , 3 ve 8 olanlar ayın 8'inde, 4 ve 9 olanlar ise 9'unda 65 aylıklarını alabilecek.

YAŞLILIK MAAŞI AYLIK 500 LİRA OLDU!

Bakanlar Kurulu toplantısında yaşlılara müjdeli haberi Başbakan Binali Yıldırım verdi. Yıldırım, ‘’Bu müjdemiz de yaşlılarımızla ilgili. Bu yaşlılar kim? 65 ve üzeri. 65 yaşlılık aylığı diye bir şey var. 2022 sayılı kanuna göre ödenen bir aylık. Bu üç ayda bir ödeniyor ve her ay için şu an 266 lira.

Üç aylığı toptan ödeniyor. Kimler alıyor? Bunu emekliliği olmayan, kimsesi olmayan, hiçbir geliri olmayan kadın erkek fark etmez vatandaşlarımız. Ne kadar var? 600 bin civarında bu haktan bu yaşlılık aylığından yararlanan vatandaşlarımız var. Bunların 266 lira olan aylığını 500 liraya çıkarıyoruz. 

YAŞLILIK MAAŞI NEREDEN ALINIR?

65 yaşını dolduran vatandaşlar yakınlarındaki bağlı oldukları kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan alacakları Muhtaçlık Belgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurduklarında yaşlılık maaşı alabiliyorlar.

65 YAŞ MAAŞI ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu maaşı alabilmek için 65 yaşının doldurulması gerekiyor. Daha sonra aranan şart, 65 yaşını doldurmuş olan kişinin hiçbir sosyal güvencesi olmayacak. Bunun yanında nafaka alan kişiler 65 yaş maaşından yararlanamaz.

Bu Kriterleri Taşıyorsanız 65 Yaş Aylığı Alamazsınız!

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli maaşı ya da farklı bir geliri olan kişiler,

- Sigorta primini yatıranlar ile herhangi bir işte sigortalı olarak çalışanlar,

- Nafaka alan kişiler ya da bunu alma hakkı olacak olan kişiler,

- Sosyal Hizmetler kanununun ilgili hükmü gereğince harçlık alanlar,

- Hane halkının ortalama geliri asgari ücretin 1/3’ünden (üçte birinden) fazla olan kişiler.

Yukarıda belirtilen kişilerin 2022 aylığını alma hakları bulunmamaktadır. Bundan dolayı burada belirtilen şartları taşıyanların başvuruları reddedilmektedir.

YORUMLAR 20
  • mahmure boztaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ninemin yaşlılık aylik
    Cevapla
  • Selver yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    65 yaş maaş yattım
    Cevapla
  • Basri 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten iki aylık eksik verildi bunu nasıl yaparlar anlayamıyorum inşallah hatalarını düzeltirler.
    Cevapla
  • Bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuya bir açıklık getirmek gerekiyor genelde kesinti var maaşlarda
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Maaşlar eksik yattı. Temmuz ve ağustos aylarını niye vermediler? Ocak, şubat ve mart tutarlarını mart ayında aldık. Nisan, mayıs ve haziran tutarlarını da haziranda. Eylülde ise sadece bir aylık tutar yatmış. O temmuz için mi, ağustos için mi yoksa eylül mü?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle