ASKON'dan Fitch açıklaması! Fırsatçılık yapıyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Amerika merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye ile ilgili büyüme tahmini ve enflasyon beklentisine yönelik yapmış olduğu açıklamaya ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

ASKON'dan Fitch açıklaması! Fırsatçılık yapıyor
ASKON'dan Fitch açıklaması! Fırsatçılık yapıyor
GİRİŞ 05.09.2018 15:02 GÜNCELLEME 05.09.2018 15:02

Başkan Cesur, ABD politik çıkarlarına göre hareket eden kredi derecelendirme kuruluşlarının sürekli fırsatçılık yaptığını belirterek; Türkiye ile ilgili öngörülerinde hep revizyona giderek, beklentilerini yükseltmek zorunda kaldılar. Bu defa da aynısı olacak ve yine yanılacaklar’’ dedi. 

Başkan Cesur konuya ilişkin şunları ifade etti;

Her ne hikmetse tarafsız hareket etmeleri gereken kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’de ne zaman bir hareketlilik olsa anında refleks göstererek açıklamada bulunma gereği hissediyorlar. Oysa belirli bir süre gözlem yapıp görüş belirtmeleri gerekmektedir. Bunu hiçbir zaman yapmadılar. Kredi derecelendirme kuruluşları söz konusu Türkiye olunca hep fırsatçılık yaptılar. Gezide, 15 Temmuz’da, Genel seçim sürecinde ve şimdi kur üzerindeki hareketlenmede bunu görüyoruz. Bütün bunlara rağmen şu ana kadar hep yanıldılar. Yine yanılacaklar. Türkiye güçlü ve istikrarlı ülke. Elbet dönemsel olarak sıkıntılarımız olacaktır. Fakat biz hep birlik ve dirlik içinde olduğumuzda bu sıkıntıların üstesinden gelebilmiş bir ülke olmuşuzdur. Yine böyle olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bundan önce de kredi derecelendirme kuruluşları moral bozmaya yönelik açıklamalarını yapmış fakat daha sonra yukarı yönde revizyona gitme zorunluluğunda kalmışlardı. Bu defa da aynısı olacak ve yine yanıldıkları ortaya çıkacaktır.