Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik maaşları ne kadar? 2018 tıbbi sekreter maaş...

Üniversitelerin önlisans bölümlerinden yani sağlık meslek yüksekokullarının Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünden mezun olan kişiler kaç TL maaş alıyor? İşte 2018 devlet hastanesi ve özel hastanelerin tıbbi sekreterlik maaşları...

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik maaşları ne kadar? 2018 tıbbi sekreter maaş...
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik maaşları ne kadar? 2018 tıbbi sekreter maaş...
GİRİŞ 21.09.2018 09:21 GÜNCELLEME 21.09.2018 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tıbbi sekreter, sağlıkla alakalı istatistiki bilgileri hazırlayan, bilimsel metotlarla analiz ederek alakalı ekiplere rapor verebilen, tıbbi ünitelerdeki iletişim ve yazışma işlerini devam ettiren, bilgileri derleyip belgeye çevirebilen Sağlık Bakanlığınca tescil edilen bir okuldan mezun olan sağlık meslek üyesidir. Üniversitelerin önlisans yani sağlık meslek yüksekokullarında bulunan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünden mezun olan kişilere ‘Tıbbi Sekreter’ unvanı verilmektedir. Son zamanlarda yoğun ilgi gören bu bölümlerde okuyanlar veya kariyer hedeflerinde tıbbi sekreter olmak olan kişilerin en çok merak ettiği soruların başında Tıbbi Sekreterlerin kaç TL maaş aldıklarıdır. İşte 2018 yılı tıbbi sekreter maaşları...

TIBBİ DÖKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK İŞ İMKANLARI NELER?

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümünden mezun olan kişiler için tanımlanan devlet kadrosu Tıbbi Sekreter unvanıdır. Ülkemizde birçok kişi bu bölümün puanının düşük olması sebebiyle tercih yapmaktadır. Ancak devlet atamalarında en az alım yapan branşlardan birisi de Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümüdür. Tıbbi sekreterler devlet hastanelerinin yanında özel hastanelerin birçok alanında görev alabilmektedirler. Özel hastanelerin danışma bölümlerinde, doktor sekreterliği, tıbbi rapor yazımı veyahut hastanede verilen birçok tıbbi görevi yerine getirebilmektedirler.

2018 TIBBİ SEKRETER MAAŞLARI KAÇ TL?

Devlete bağlı olan sağlık kuruluşlarında döner sermaye sistemi olduğu için net bir maaş belirtmek maalesef mümkün değildir. Ancak ortalamaya bakacak olursak 2018 yılı itibari ile devlette tıbbi sekreter maaşı 3000 ile 3500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. 2500 TL brüt maaş ve 500 TL hastane döner sermaye ek ödemesi olarak hesaplandığında ortalama 3000 TL’ ye ulaşmaktadır.

Özel sağlık kurumlarında da aynı durum söz konusudur. Tıbbi sekreter maaşları kurumlara bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak ortalama olarak 2018 yılı itibari ile özel sektörde tıbbi sekreter maaşları ortalama 2000 ile 2500 TL arasında değişmektedir.

YORUMLAR 1
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret tabiki ücretler atanabilenler müstesna
    Cevapla