Bir ülkeden daha TL kararı

Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, "Biz, Türk lirası ve Belarus rublesine geçmek istiyoruz." dedi.

Bir ülkeden daha TL kararı
Bir ülkeden daha TL kararı
GİRİŞ 04.09.2018 19:00 GÜNCELLEME 04.09.2018 19:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, "Biz, Türk lirası ve Belarus rublesine geçmek istiyoruz." dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Belarus Büyükelçiliği ortaklığıyla düzenlenen Belarus ile Yatırım ve Ticaret Fırsatları Forumu'nun açılışında konuşan Büyükelçi Savinykh, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

'OLUMLU YANSIYACAK'

 

 

Türkiye ile Belarus’un aktif bir ekonomik ilişkiye sahip olduğunu söyleyen Savinykh, "Türkiye ve Belarus bundan sonra iki ülke arasında yapılacak ticarette kendi para birimlerine geçmek istiyor. Bu değişim, ticari ilişkilere olumlu olarak yansıyacaktır. Biz, Türk lirası ve Belarus rublesine geçmek istiyoruz.” diye konuştu.

Savinykh, Belaruslu yetkililerden aktarılan istatistiklere göre, 2018’in ilk çeyreğinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 530 milyon dolara ulaştığını, yıl sonunda bu rakamın bir milyar dolara ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

İki ülke arasında gelişmiş bir ticari model oluşturmak için gümrük sorunları, nakliye giderleri ve vergi problemlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Savinykh, daha hızlı ve ucuz taşımacılık sisteminin iki ülkenin temel ihtiyacı olduğunu söyledi.

Büyükelçi Savinykh, Türk ve Belarus hükümetinden yetkililerin ocakta ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla tekrar bir araya geleceğini, görüşmenin ana konusunun ticaret hacminin en üst seviyeye çıkarılması olacağını, bunun için gerekli önerilerin sunulacağını vurguladı.

İki ülke arasında yeni model bir ekonomik ilişki üzerinde çalışıldığını dile getiren Savinykh, iki ülke arasındaki ticareti engelleyen ve yavaşlatan tüm unsurların kaldırılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise Belarus ile ekonomik ilişkileri daha ileri bir düzeye taşımak istediklerinin altını çizerek, "Karşılıklı ticaretimizi kendi milli paramızla yapabiliriz." dedi.

YORUMLAR 17
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede Doların bir anlıkda olsa gelmesinin sebebi Merkez Bankasının büyük hatasıdır.. yoksa şimdi Dolar yine 4 ile 5 lira arasında olacaktı.. Çünkü Merkez bankasının hatasına rağmen alınan tedbirler Doları frenledi.. Bu yüzden Önce Çin,sonra Rusya ,Belarus gibi bir çok ülke artık Ticari alım satımlarda artık doları kullanmayacak!.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Trump,un yüzünden Dolar,a karşı Dünyada çok büyük bir Cephe oluşmaya başladı! Bunu başlatanda Erdoğan ,ilerde göreceksiniz artık Bir çok Ülkede Doların esamesi bile okunmayacak.
    Cevapla
  • mehmet çetin 5 yıl önce Şikayet Et
    Belarusta yaşadım 1 yıldan fazla 1 00$ 185 ruble yapar aziz yılmaz sen ne zaman gezdin
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    belarus rublesimi !!!!aman ...aman.....motosikletle seyahat etmiştim.ülke tüm dogu blogundan güzel ama parası rezil...bi deste kagıt paryla su almıştık..filmlerdeki gibi..
    Cevapla
  • belarus 5 yıl önce Şikayet Et
    eminmisin 100$ 185 Belarus rublesi ediyor sen en son ne zaman gittin ukrayna ile karıştırmış olmayasın yada Moldava ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle