BDDK'dan banka müşterilerine uyarı

BDDK, bazı sosyal medya platformlarında özellikle banka müşterilerini hedef alan sahte banka site bağlantılarını içeren reklamlar için banka müşterilerini uyardı.

BDDK'dan banka müşterilerine uyarı
BDDK'dan banka müşterilerine uyarı
GİRİŞ 04.09.2018 18:43 GÜNCELLEME 04.09.2018 18:49

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı  sosyal medya platformlarında özellikle banka müşterilerini hedef alan sahte banka  site bağlantılarını içeren reklamlar için banka müşterilerini uyardı. 

BDDK'nin internet sitesinden yaptığı açıklamada, son dönemde bazı  sosyal medya platformlarında (twitter, instagram, facebook vb) özellikle banka  müşterilerini hedef alan sahte banka site bağlantılarını içeren reklamların  arttığının görüldüğü vurgulandı.
 

 

 

Açıklamada, söz konusu reklamların, banka logosu ve görselleri  kullanılarak hazırlanan gerçek banka reklamı izlenimi uyandıran bağlantılara  erişim sağladığı belirtildi.

Banka müşterisi sosyal medya kullanıcılarına banka tarafından  düzenlenmiş gibi görünen hediye çekilişi kampanyasına katılım, kredi kartı puan  kampanyasına katılım veya kolay kredi kullanımı gibi cezbedici ama gerçek olmayan  vaatlerin sunulduğuna dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlgili reklamlar tıklandığında sahte sitelere yönlendirilen  kullanıcılardan isim, cep telefonu, hesap numarası, kullanıcı parolası, kredi  kartı numarası, banka kullanıcı kodu ve şifresi gibi kişisel bilgilerin girilmesi  talep edilmektedir. Sonrasında bu bilgiler kullanıcıların hesaplarından  para çekmeye yönelik dolandırıcılık eylemlerinde kullanılmaktadır. Herhangi bir  mağduriyet yaşanmaması adına, yukarıda belirtilen hususların duyurulmasında ve bu  çerçevede banka müşterilerinin sosyal medya platformlarında yer alan söz konusu  reklamlara tıklayarak ulaştıkları sitelere kişisel bilgilerini girmemesinin  hatırlatılmasında fayda mülahaza edilmektedir."