Ruslar açıkladı: Türkiye ile kritik dolar kararı

Rus otomobil üreticilerinin Türkiye ile yedek parça ticaretinde dolar yerine yerel para birimlerini kullanacağı belirtildi.

Ruslar açıkladı: Türkiye ile kritik dolar kararı
Ruslar açıkladı: Türkiye ile kritik dolar kararı
GİRİŞ 04.09.2018 12:28 GÜNCELLEME 04.09.2018 12:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Sputnik'e verdiği röportajda, Rus otomobil üreticisi şirketlerin Türkiye ile parça ticaretinde Türk lirasıyla ödeme yapıp yapmadığı sorusu karşısında şunları söyledi:

"Üreticilerimizin yerel para birimlerine geçip geçmediğini net olarak söylemem. Zira üreticilerimizin sayısı çok fazla. Fakat bir ay önce bir dizi meslektaşımızla yaptığımız görüşmelere göre üreticilerimiz yakın bir zamanda (yerel para birimleri üzerinden ticarete) geçmeye hazırlanıyordu."

 

 

Türk üretici şirketlerin şu anda ticarette yerel para birimlerine memnuniyetle geçtiğini söyleyen Manturov, "Yerel para birimlerine geçilmesi her zaman riskten korunmanıza yardımcı olur. Lira zayıfladı, ruble de biraz zayıf. (Yerel para birimlerine geçilmesi) bizim için rahat olacak" diye ekledi.

YORUMLAR 14
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek ve gercek dostumuz RUSYA
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 5 tl altına düşürülmelidir. Bu ülkenin geleceği için elzemdir. Artık müdahale yapılmalıdır. Kur dışı faiş zamlara müdahale şarttır bu Millet hakkıdır.
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    eğer rusya samimi ise silah nüklüer santral gaz petrol ürünlerde ruble yapsın bizde sebze inşaat madenler ile ilgili yapalım karşılıklı yani
    Cevapla
  • Doğrusu 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz lada otomobili ne zaman türkiyede satışları başlayacak diye bekliyoruz. Biz bize yeteriz bizim yerli otomobil inşallah yakında üretilir.
    Cevapla
  • ndndnd 5 yıl önce Şikayet Et
    rus otomobil var mı ki parça ihtiyaç olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle