Ayda 100 TL'ye öğrenci yurdu! Başvurular nereye yapılacak?

KYK yurt başvuruları bugün itibari ile başladı. Devlet yurduna yerleşemeyen veya uygun fiyatlı yurt arayışında olan vatandaşlar için İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ayda 100 liraya yurt imkanı sunuyor. Peki başvurular nereye yapılacak? İnsan Vakfı kime ait?

Ayda 100 TL'ye öğrenci yurdu! Başvurular nereye yapılacak?
Ayda 100 TL'ye öğrenci yurdu! Başvurular nereye yapılacak?
GİRİŞ 04.09.2018 13:47 GÜNCELLEME 04.09.2018 13:47

Üniversite yurt kayıtları bugün itibari ile başladı. Devlet yurtlarına yerleşemeyen veya devlet yurdu fiyatına yurt arayan veli ve öğrenciler için aylık 100 lira ücretlerle yurt imkanı sunuluyor. İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından duyurulan yurt imkanlarından İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Erzurum, Isparta, Kahramanmaraş, Sakarya ve Diyarbakır illerinde öğrenim görecek öğrenciler faydalanabilecek. Peki İnsan Vakfı nedir, kimindir? 

AYDA 100 TL’YE YURT İMKANI!

Bu yıl öğrencilere minimum maliyetlerle yurtlarda kalma imkanı sağlayacaklarını belirten İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, "Bunun için gerçekten mutluyuz. Çocuklarımıza aylık 100 liradan başlayan fiyatlarla hizmet vereceğiz. İllere göre küçük farklılıklar gösterebiliyor rakamlarımız" şeklinde açıklama yaptı.

Sinan Aktaş, İnsan Vakfı yurtlarının, baba ocağından ilk kez ayrılan gençlerin eğitim hayatlarını geçirecekleri, kendilerini evlerinde gibi rahat ve güvende hissedecekleri, birlikte yaşama becerilerini geliştirecekleri, yeni arkadaşlıklar kuracakları sıcak yuvalar olarak hizmetini sürdürdüğünü ifade etti. Yurt odalarının bir, üç ve dört kişilik olarak düzenlendiğini aktaran Aktaş, gençleri sosyal, kültürel, ruhsal ve zihinsel açıdan destekleyecek, ilgilerini çekecek, farkındalık kazandıracak eğitimler, sosyal geziler, seminerler, etütler ile gençleri milli ve manevi değerler etrafında buluşturmayı amaçlayan organizasyonların da yurt faaliyetleri arasında yer aldığını belirtti.

İNSAN VAKFI KİMİN?

İnsan Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi'ne bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Faaliyetlerini Eyüp Bahariye Mevlevihanesi’nde ki genel merkezinde sürdüren İnsan Vakfı, herhangi bir cemaate dahil değil.

Vakfın bağlı olduğu İnsan ve Medeniyet Hareketi yapılanması, 1970’li yıllarda MTTB ve Akıncılar Derneği, 1980 sonrasında ise üniversitelerde Müslüman Gençlik hareketi olarak bilindiler. Günümüzde ise İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak varlıklarını vakıflaşarak devam ettiriyorlar. Hareketin Medeniyet Tv isminde bir televizyon kanalı da bulunuyor.

YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ...