Bedelli askerlik için tazminat alıp işten ayrılacaklar dikkat! Dava süreci...

2018 yılı itibariyle seçim sonrası çıkan bedelli askerlik ile ilgili çalışanlara kötü haber geldi. 21 günlük temel askerlik eğitimine gidecek çalışanlar tazminatını alıp işten çıkmaları halinde işe iade davası açamayacak. Konuyla ilgiyle detaylı araştırma yapanlar için Yargıtay'dan açıklama geldi...

Bedelli askerlik için tazminat alıp işten ayrılacaklar dikkat! Dava süreci...
Bedelli askerlik için tazminat alıp işten ayrılacaklar dikkat! Dava süreci...
GİRİŞ 04.09.2018 10:07 GÜNCELLEME 04.09.2018 10:07

Bedelli askerlik yapmak isteyen kişi sayısı 450 bine ulaşmışken bu kadar çok insanın akıllarında ki soru artık ben iş yerlerim ile bağlantımı kesmeden nasıl askerliğe gideceğim sorusu oldu. Bir çok insan yapmış olduğu işi uzun süreli bırakmak istemeden bedelli askerlik yapmak istiyor. Askere gitmek için ayrıldıkları işlerine geri dönme planı yapanlara Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'ndan kötü haber geldi. Askerlik dönüşü işe alınmayanlar işe iade davası açamayacak. Bedelli askerlik yapmak için işlerinden ayrılan kişilere yönelik Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından bir açıklama yayınlandı. İşte detaylar...

YARGITAY'DAN YENİ BİR AÇIKLAMA

 

 

Bedelli Askerlik başvuruları devam ederken Bedelli Askerlik'ten sonra nasıl bir yol izleneceği tartışmaları da soru işaretleri de devam ediyor. Bu tartışmalara son noktayı koyacak açıklama Yargıtay Genel Hukuk'u tarafadından geldi. Yapılan açıklamaya göre; bedelli askerlik için işlerinden ayrılan çalışanlar askerliklerinden sonra tekrardan o iş yerlerine geri dönmek isterler ise iş verenlerinin onları tekrardan almama durumları var. Bu durum karşısında bedelli askerlik yapacak kişilerin ise Yargıtay yolunda hiç bir şekilde dava açma yetkileri bulunmayacağı Yargıtay tarafından açıklanan kararname ile duyrulmuştur.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN RAPOR ALMAK...

Askerlik başvurusu ve ödemesini yapanlardan celp dönemleri için belirlenen süreler içinde yoklamalarını tamamlamayanlar kapsam dışına çıkarılacak.

Sevk evrakını almasına karşın yasal mazereti olmaksızın birliğine katılmayanlar ile celp dönemine ait sevk evrakını süresi içinde almayanlar kapsam dışına çıkarılacak.

Celp dönemi içerisinde birliğine geç katılanlar geç katıldıkları süre kadar geç terhis edilecek.