Merkez Bankası'ndan kritik enflasyon açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyon görünümüne ilişkin gelişmelerin fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret ettiğini belirterek, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkinin verileceğini duyurdu.

Merkez Bankası'ndan kritik enflasyon açıklaması
Merkez Bankası'ndan kritik enflasyon açıklaması
GİRİŞ 03.09.2018 11:14 GÜNCELLEME 03.09.2018 11:14
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

TCMB tarafından yapılan duyuruda, son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmelerin fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret ettiği bildirilerek, "Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir. Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir. Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

 

TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısı 13 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek.

YORUMLAR 19
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Döviz kurunun düşürülmesi gerekli neden yapılmıyor.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    döviz kurunu merkez bankası düşüremez. düşürmek içn yapacağı hamleler ülkemizi tam anlamıyla batırır. Çünkü doları biz basmıyoruz.
    Cevapla
  • enes 5 yıl önce Şikayet Et
    inanmıyoruz doların yerlerde süründüğü zamanıda gördük o dönemlerde neden piyasadan dolar çekmediniz.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    su tepkinizi aciklama ve sozsel olarak degil icraaat olarak vrriniz lutfen
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    bırakın şu sanal kriz söylemlerini , ekonomik kriz sadece tabela üzerinde , ülkemiz son yılların en zengin ve refah ülkesi artık. Tabiki Batı ve dış mihraklar bu kriz söylemlerini dillendirecek. Sokağa çıkın bakın kriz var mıymış? Herkesin altında son model arabalar. Milyonluk evler satılıyor, alışveriş mağazaları dolu. Alım gücü bence o kadar düşük değil , Şu zamanda kriz var diyen nankörlük etmiş olur.
    Cevapla
  • İnsaf 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz merhametli ol, patates, soğan, salça, ayçiçek yağı, musluk suyu, ekmek, bazen içine bir parça da tavuk eti, elektrik, doğalgaz. İnsanlar patates yemeğini dahi yiyemeyecek duruma düşürülüyorlar. Bütün marketlerde bütün marka salçaların fiyatları resmen ikiye katlandı. Hangisine zam yağmadı? Bu insanlar ne yiyip içecekler?
    Cevapla
  • Emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi şehirdeseyseniz şanslısınız Ertuğrul Bey. Ben İstanbul Avrupa yakasındayın son 4 ayda hemen hemen her şey %30 zamlandı.
    Cevapla
  • Mardini 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar 2.84 faizle doları karlarını revize etmek istemekte.arkadas bunlara dur denmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle