Katar, Almanya'ya milyarlarca dolar yatırım yapacak

Türkiye`ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım kararı alan Katar`dan bu kez Almanya`ya milyarlarca dolarlık yatırım kararı.

Katar, Almanya'ya milyarlarca dolar yatırım yapacak
Katar, Almanya'ya milyarlarca dolar yatırım yapacak
GİRİŞ 03.09.2018 09:11 GÜNCELLEME 03.09.2018 09:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım kararı alan Katar'dan bir flaş hamle daha geldi. Katar'ın Almanya'ya milyarlarca dolarlık yatırım yapacağı ve bu yatırımların Almanya'nın orta ölçekli şirketlerine akacağı belirtildi.
 
Alman gazetesi Handelsblatt'ın diplomatik ve şirket kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Katar'ın servet fonu Katar Yatırım Otoritesi (QIA) ve özel sektörün Almanya'daki orta ölçekli imalat şirketlerini yakından takip ettikleri kaydedildi.
 
Katar Maliye Bakanı Ali Şerif El-Emadi gazeteye verdiği demeçte, "Delegasyonumuz çok büyük yeni yatırımları duyuracak" dedi.
 
Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatçısı olan Katar'ın  Volkswagen, Deutsche Bank, Siemens, Hochtief ve SolarWorld gibi Alman devlerinde hisseleri de bulunuyor. Handelsblatt gazetesine göre bu hisselerin şu anki toplam değer 20 milyar dolar seviyesinde.
 

YORUMLAR 13
  • işbilir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu araplar maddi yardım yapmasalar ,paralarını cekseler, valla Almanya bir hafta içinde sallanır. Bu orta doğuyu sizce kimler kan gölüne çeviriyor? Türkiye ye bukadar yardım etseler ,Türkiye bunları hicbirzaman yalnız bırakmaz.Enazinda müslümanız.
    Cevapla
  • isbilir 5 yıl önce Şikayet Et
    Katar,da daha akıllanmadı. Eğer menfaatleri için kayarlilari yumurta gibi tavada pişirmeseler,kellemi keserim. Önlerinde başka,arkalarında 100% enayi görüyorlar. Ama gün gelir hepsi akıllanır,fakat tren çokta gitmiştir. Ağlamak fayda etmez
    Cevapla
  • işbilir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hırsıza kötü diyoruz ,ama hırsızın malını alınca, hırsızı hırsızlığa teşvik ediyoruz. Ondan sonrada vay efendim bilmem neler. Bu büyüyü karşı gelirsen bozarsın. Mercedes ,BMV,VW almaya mecburusun. Bu ödediğiniz paralar oraya gidiyor, size silah olarak geri döniyor. 40 seneden beri bu teröristlerle uğraşıyoruz.
    Cevapla
  • ...... 5 yıl önce Şikayet Et
    Alman a 20 bize 15 milyar dolar. Hani kardeşlik.
    Cevapla
  • tokatlı 5 yıl önce Şikayet Et
    ya el yelil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle