Turistler akın etti! Adım atacak yer yok

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Mardin'de kent merkezinin yanı sıra Midyat ve Nusaybin ilçelerinde de yoğunluk oluşturdu. Merkezdeki yoğunluk nedeniyle araç park edilecek ve adım atılacak yer bile neredeyse kalmadı.

Turistler akın etti! Adım atacak yer yok
Turistler akın etti! Adım atacak yer yok
GİRİŞ 02.09.2018 17:20 GÜNCELLEME 02.09.2018 17:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Mardin, valilik ve büyükşehir belediyesi öncülüğünde başlatılan turizm seferberliğinin meyvelerini almaya devam ediyor. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği kentte, bu hareketlilik tam gaz devam ediyor. Tarihi yerleri gezmeye gelen turistler, kent merkezinin yanı sıra Midyat ve Nusaybin ilçelerinde de yoğunluk oluşturdu. Merkezdeki yoğunluk nedeniyle araç park edilecek ve adım atılacak yer bile neredeyse kalmadı. 

Yerli turist Seda Pilgir, Mardin’i çok beğendiğini belirterek, “Harika bir şehir, Dara’ya, Kasımiye Medresesi’ne ve birçok yere gittik. Gezimize devam ediyoruz. Mardin’i kesinlikle herkese öneriyorum. Gelenlerde iz bırakan ve bırakacak bir şehir” dedi. 

 

 

“Yoğunluk nedeniyle çok mutluyuz” 

Kentin tarihi yerlerinde sokak sanatçılığı yapan Seyfullah Yavuz, Mardin’i güzelleştirmek ve renk katmak için sokaklarda müzik yaptıklarını anlatarak, “Çok güzel tepkiler alıyoruz ve yoğunluk nedeniyle çok mutluyuz” diye konuştu. 
Sokak sanatçısı İbrahim Yıldırım, kentteki yoğunluğun memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, herkesi Mardin’e davet etti. 

“Misafirleri evlerimizde ağırlıyoruz” 

Telkari satan Hasan Anuk, turizmin huzurla orantılı olduğunu anlatarak, “Mardin’de yer bulmak bile sıkıntılı. Özelikle 9 günlük bayram tatilinden sonra insanlar caddelerde konaklamak zorunda kalacaktı. Misafirleri evlerimize aldık. Otellerde yer yok. Çoğu kişi korkarak geliyor ama huzuru gördükten sonra biz Mardin’e geleceğiz diyen çok” ifadelerinde bulundu. 

Esnaf Funda Aksan ise, “Mardin dünyada 3’üncü sit alanı olan bir şehir. Rüyaların şehri Mardin’e herkesi davet ediyoruz” dedi. 

YORUMLAR 15
  • mardin 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş ben mardin liyim ve ülkemi senden çok seviyorum.asıl nankör sensin
    Cevapla
  • mardin 5 yıl önce Şikayet Et
    kızıltepe ben zaten kızıltepeyi kastetmedim mardin merkez için yaptım yorumumu.
    Cevapla
  • Gurur 5 yıl önce Şikayet Et
    Prof. Dr. Aziz Sancar'ımızın doğduğu şehir Mardin.
    Cevapla
  • Görüntü 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın nankör halk nankör hdp mitingi oluyor 8 yaşındaki de geliyor 80 lik nine de geliyor zaten bu belli illerde Türk bayrağı göremezsiniz devlet ihya etti buraları ama yok kimse zorla da oy vermiyor hepsi gönüllü kesmek lazım tüm yardımları hdp yardım etsin onlara hem devleti tanıma hem de birşey oldu mu devlet bana baksın oh ne ala kimsenin zoruna gitmesin gerçek bu
    Cevapla
  • mardin 5 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden yorum yapmayın mardin de kaç dil ve kaç din sorunsuz bir arada yaşıyor.gidinde gördükten sonra yorum yapın.
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor, reis ne derse o, okadar, nokta.
    Cevapla
  • kızıltepe 5 yıl önce Şikayet Et
    mardinde öğretmenlik yapanlara sorsunlar mardini. sana değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle