ABD yaptırımlarına rağmen büyük artış!

Egeli demir çelik ihracatçıları, ABD Başkanı Donald Trump'ın ek vergi uygulama kararına rağmen bu ülkeye olan ihracatını ağustos ayında yüzde 63 artırmayı başardı.

ABD yaptırımlarına rağmen büyük artış!
ABD yaptırımlarına rağmen büyük artış!
GİRİŞ 02.09.2018 16:50 GÜNCELLEME 02.09.2018 16:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) yapılan açıklamaya göre, bayram  tatilinin etkisiyle 12 birliğin ağustos ayında yaptığı ihracat, yüzde 4 düşüşle  997 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ocak-Ağustos döneminde yüzde 16'lık artışla ihracatı 8 milyar 714  milyon dolara taşıyan Egeli ihracatçı, özellikle demir çelik ürünlerindeki  performansıyla dikkat çekti.

 

 


Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği kanalıyla  yapılan ihracat, ağustos ayında geçen yıla göre yüzde 49'luk artışla 123 milyon  360 bin dolara çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türk çelik ve alüminyum ürünlerine 13  Ağustos'taki ikinci ek vergi kararına rağmen bu ülkeye Ege'den yapılan demir  çelik ürünleri ihracatı, yüzde 63 artışla 2 milyon 844 bin dolara ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Jak  Eskinazi, geçen yıl ağustos ayında günde ortalama 40 milyon dolar ihracatın  yapıldığı bölgeden, bu yılın ağustosunda ise günlük 45 milyon dolarlık ihracat  yapıldığını bildirdi.

Eskinazi, açıklamada "Ağustos ayında 22 iş gününde 996 milyon dolarlık  ihracata imza attık. Tatil nedeniyle iş günü kaybı olmasaydı 1 milyar 180 milyon  dolarlık ihracat rakamına ve yüzde 13'lük ihracat artışına ulaşacaktık."  ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 4
  • Muş’lu 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım birşey var. Demir-çeliğe gelen zamlar yüzünden ülkede İnşaatlar duruyor üretim duruyor, sebebi ise dışardan gelmesiymiş. Diğer yandan ABD’nin uyguladığı gümrük vergisi yüzünden demir-çelik satamıyormuşuz. Madem böyle neden iç piyasaya satış yapılmıyor? Ülkemizde birçok yerli üretim sanayisi var demir çelik alamıyor. Demir-çeliğe gelen zamlardan dolayı inşaatlarını durduranlar var. Biri bana anlatsın bu nasıl bir tezatlıktır. Neler oluyor?
    Cevapla
  • Hammadde alamıyoruz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hammadde alamıyoruz ?????
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yurt içi çalışanlar alamıyor maalesef 2,92 kg başı gelen fiyatlar 5’25 lere çıktı bakırın kilosu 25 tl den 45 tl ye çıktı yurt içi çalışabilen orta ölçekli imalatçılar malzeme alamıyor üretim yapamıyor bu ülkede sadece ihracat yapanlar mı var sanayi deki orta ölçekli imalatçıları düşünmek lazım tarım aletleri yapan var kalorifer kazanı imalatı yapan var radyatör imalatı yapan var civata somun imalatı yapan var tabela yapan var daha sayayım mı yükselen hammadde fiyatı yüzünden zam yapıyosun satış duruyor satış durunca elde stok birikiyor stok birikince yeni hammadde almaya korkuyorsun zaten çok pahalı 100 yüz zam gelmiş işçi boş boş bekliyor üretim yapamayınca işçi çıkarmak zorunda kalınıyor
    Cevapla
  • hep burda. 5 yıl önce Şikayet Et
    ne satmışız abd ye Demir. dikkat Demir diyorum. kilosu 3-3,5 tl oysa dışarıdan aldığımız tınlarca çelik Yani nitelikli veya niteliksiz çelik başlangıç fiyatı 5-6 tl den başlayıp 50 -100 tl lere kadar varan fiyatla çelik alıyoruz nitelikli çelik üretiminde çok zayıfız neredeyse Yok hükmünde maça çıkıp 5-6 gol yedikten sonra şeref golüne sevinir hale geldik toplum olarak . şapkamızı önümüze koyup düşünmeyi bırakıp acilen çalışmalıyız acil.
    Cevapla